Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.8.2022

Logistika temelji na podatkih in dokumentih

Podjetje RCM, d. o. o., je ob pomoči družbe Konica Minolta zgledno opravilo svojo digitalno preobrazbo. Prej lokalni špediter je v nekaj letih postal ponudnik celovitih logističnih storitev, tudi v mednarodnem prometu, doma pa deluje na kar devetih lokacijah.

Špedicija RCM, d. o. o., je ponosni zmagovalec Zlate niti 2013 v kategoriji srednje velikih podjetij. Že takrat pa so razmišljali širše, saj so se zavedali, da je prihodnost na področju logistike in transporta predvsem v nudenju naprednih logističnih storitev 3PL čim več naročnikom. Povezovanje s partnerji, z državo (carinski urad in finančna uprava) ter naročniki mora biti karseda učinkovito, zato so že pred leti stopili na pot digitalizacije poslovanja.

Obvladovanje dokumentov in procesov v špediciji

Podjetje RCM je danes eden ključnih ponudnikov storitev na področju celovitih logističnih rešitev za potrebe mednarodnega prometa v Sloveniji. V preteklosti je bil glavni izziv podjetja, kako veliko količino skeniranih dokumentov povezati s ključnimi informacijskimi sistemi in avtomatizirati poslovne procese. V podjetju so sicer že imeli centralni sistem za upravljanje dokumentov, ki pa ni bil kos opisanemu izzivu. Po skrbno opravljeni analizi dokumentov in povezanih poslovnih procesov so v družbi Konica Minolta podjetju RCM predlagali rešitev M-Files. Po implementaciji in integraciji naprednega dokumentnega sistema M-Files v vse pore poslovanja ima podjetje povezane vse ključne informacijske sisteme ter učinkovit proces zajema vhodne dokumentacije – pogodb, računov, pooblastil, špedicijskih dokumentov ... Iskanje dokumentov, neodvisno od lokacije dokumenta, je postalo enostavno, hitro in pregledno.

»Še nikoli nismo kakšnega novega sistema sprejeli za svojega tako hitro kot prav M-Files Konice Minolte. Zaposlenim sta najbolj všeč hitrost iskanja in preglednost podatkov, saj na enem mestu pridobijo vpogled v poslovanje in relacije do drugih podatkov, velika plusa sta tudi enostaven uporabniški vmesnik in možnost dostopa do dokumentov oziroma podatkov od koderkoli,« je rešitev M-Files pohvalil direktor podjetja RCM, d. o. o., Dejan Sušnik.

Več kot dokumentni sistem

Konica Minolta M-Files je več kot le napreden dokumentni sistem, je inteligentna platforma z učinkovitimi procesi arhiviranja dokumentov, avtomatizacije obdelave računov in sistematično hrambo. Z M-Files vodenje dokumentacije postane učinkovitejše, dokumenti pa so v oblaku ali lokalno na voljo vsem, ki jih potrebujejo (in imajo ustrezne pravice vpogleda). Cilj rešitve za inteligentno upravljanje dokumentov in poslovnih informacij M-Files je, da delovni proces v podjetju postane pametnejši, ne zahtevnejši.

»Pred samo odločitvijo smo pregledali več rešitev na trgu, na koncu pa izbrali M-Files, ki poleg enostavne uporabe in mobilnosti ponuja napredne funkcionalnosti, ki ustrezajo našim internim procesom usklajevanja in potrjevanja vsebine dokumentov. Strokovnjaki iz Konice Minolte so vse naše izzive rešili pravočasno in kakovostno,« nam je še zaupal Sušnik.

Konica Minolta M-Files zaposlene opremi s popolnim elektronskim delovnim procesom in e-podpisovanjem – tudi iz mobilnih naprav. To zaposlenim v skladišču ali na terenu pa tudi od doma omogoča, da hitreje in brez težav opravijo delo. Tudi za varnost je zgledno poskrbljeno, saj varnostni mehanizmi stalno zagotavljajo, da so občutljive informacije zaščitene in vidne le pooblaščenim uporabnikom.

Avtomatizirani nadzor s kamerami za brezhibno logistiko

Sodobne poslovne lokacije, kot so skladišča, zahtevajo strogo varnostno politiki – in optimizirane logistične procese –, če želimo preprečiti poškodbe ali izgubo blaga, sistemov in podatkov, ki krožijo v njih. Z optimizacijo logističnih procesov in uporabo video nadzora v logistiki podjetje obogati kombinacijo varnosti in nadzora, saj lahko natančno spremlja premike, blago in sisteme, ki se uporabljajo v skladiščnih ali proizvodnih prostorih.

V logistiki se video nadzor in analitika uporabljata v raznovrstne namene, kot so sledenje izgubljenim pošiljkam, zaznava poškodb embalaže pošiljk, odkrivanje napačnega ravnanja itd. Srce sistema seveda predstavljajo kamere in napredna programska oprema, ki kamere lahko spremeni celo v področne sisteme računalniškega vida.

»Robusten sistem za nadzor s kamerami Mobotix je zasnovan tako, da je pripravljen na avtomatizacijo procesov interneta stvari. Ponuja neprekosljivo zmogljivost nadzora ter najsodobnejše varnostne in nadzorne funkcije, ki jih podjetja resnično cenijo. Sistem je opremljen s hemisferično tehnologijo, ki zagotavlja doseganje največje pokritosti z najmanjšim številom kamer. Diskretno delovanje zagotavlja popolno zaščito pred poškodbami, krajo in vandalizmom – zaradi manjše potrebe po vzdrževanju pa so skupni stroški lastništva nižji, zato ste lahko prepričani o visoki donosnosti naložbe,« pravi Uroš Slokan, tehnični svetovalec za Mobotix v podjetju Konica Minolta Slovenija. Dodaja še: »Po zaslugi v celoti šifrirane komunikacije je logistični sistem Mobotix varen tudi pred kibernetskimi grožnjami. Nihče ne bo prek vaših kamer kukal v vašo proizvodnjo ali skladišče.«

Več na www.konicaminolta.si.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji