Objavljeno: 9.2.2010

Lepotica in zver

Dell je predstavil dva nova prenosna računalnika, ki sodita po zmogljivosti in lastnostih na povsem nasprotna konca med poslovnimi prenosniki. Dell Latitude 13 je po trditvah najtanjši poslovni prenosnik s 13-palčnim zaslonom, saj je debel komaj 1,6 cm. Nima vgrajene optične enote (lahko pa priključimo zunanjo enoto Blu-ray), zato pa cel niz tehnologijo, ki so zanimive predvsem za poslovne uporabnike.

Med temi je podpora za tehnologijo Broadcom TruManage za upravljanje in nadzor prenosnika na daljavo, pomnilniške enote SSD, sistem za šifriranje celotnih diskov FDE, modul za varnost Trusted Platform Module (TPM), nabor različnih brezžičnih vmesnikov, med katerimi tudi tak za vgrajeno mobilno telefonijo 3G. Latitude 13 je obenem med prvimi prenosniki, ki se ponaša s certifikatom za virtualizacijo namizja s strani proizvajalcev Citrix (Xen Desktop) in Vmware (View).

Dell Latitude 13.

Če je Latitude 13 lepotica, potem pa je prenosnik Dell Precision M6500 zmogljiva zver. Mobilna delovna postaja ima lahko vgrajene procesorje Core i5 ali Core i7, vključno z različicami s štirimi jedri. 17-palčni zaslon z osvetlitvijo LED podpira natančno nastavitev barv, v prenosniku pa je dovolj prostora za kar tri pomnilniške enote, ki so lahko povezane v polje RAID-5. Prenosnik je mogoče dograditi z vrati USB 3.0, video kamero z 3,2 milijoni pik in diskovjem čez 1 TB.

Dell Precision M6500.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji