Objavljeno: 16.2.2015 10:00

Lenovo varnostni odpoklic: zamenjava napajalnega kabla LS-15

Družba Lenovo je ugotovila napako v napajalnem kablu LS-15, ki je bil priložen prenosnikom IdeaPad in Lenovo, izdelanim med februarjem 2011 in junijem 2012. Omenjeni kabel je podjetju dobavil zunanji dobavitelj, Lenovo pa bo strankam napajalni kabel zamenjal brezplačno.

Zaradi težav v proizvodnem procesu dobavitelja se lahko omenjeni napajalni kabel pregreje in preneha delovati, kar lahko predstavlja potencialno nevarnost požara in opeklin. Uporabniki napajalni kabel prepoznajo po črni barvi z odtisom oznake LS-15, vsak kabel pa je opremljen tudi z nalepko, ki označuje njegov datum proizvodnje. Če ta datum sodi v obdobje med februarjem 2011 in junijem 2012, bo Lenovo strankam kabel zamenjal brezplačno. Zamenjan bo samo napajalni kabel, ki poteka od vtičnice do napajalnika, torej je potrebno napajalnik (škatlico, v katero se poveže omenjeni kabel) obdržati. Izklopljen in potencialno okvarjen napajalni kabel LS-15 naj uporabniki prerežejo s škarjami ter odvržejo v smeti.

Uporabniki lahko omenjeni kabel reklamirajo na spletni strani www.lenovo.com/powercord2014, kjer najdejo tudi seznam vseh prenosnikov, opremljenih s kablom LS-15. Ti so bili prodani med februarjem 2011 in junijem 2012 v računalniških trgovinah, trgovinah z elektronsko opremo, pri pooblaščenih trgovcih in prek spleta na www.lenovo.com, njihove cene pa so znašale med 270 in 1170 evri.

www.lenovo.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji