Objavljeno: 20.4.2000

Lastniki družbe Telemach bodo dokapitalizirali podjetje

Ljubljana, 20. april -- Na današnji skupščini Telemacha, slovenske družbe za komunikacijske storitve, so se družbeniki odločili, da bodo dokapitalizirali svoje podjetje v višini ene milijarde slovenskih tolarjev. Lastniki Telemacha -- BTC, Slovenske železnice, Mesto Ljubljana, Masterline, Gorenje, Eon, Prvinvest, Rebus ter Andrej in Matjaž Meglič -- bodo udejanili dokapitalizacijo v sorazmerju s kapitalskimi deleži, ki jih v družbi že imajo.

Gre za drugo dokapitalizacijo v letošnjem letu, saj so se februarja družbeniki že odločili za dokapitalizacijo, in sicer prav tako v višini milijarde slovenskih tolarjev. Najnovejša dokapitalizacija bo potekala v dveh delih, in sicer najprej maja.

Družbeniki Telemacha so tudi potrdili poslovno sodelovanje z dvema strateškima partnerjema. Za dobavitelja opreme IP (internetnega protokola) so izbrali ameriško družbo Cisco Systems, za dobavitelja opreme za preklapljanje v optičnem omrežju pa izraelsko družbo Eci Telecom.

Družbeniki so tudi potrdili revizijo poslovnega načrta družbe Telemach in s tem podprli usmeritev, ki jo ima uprava družbe. Po izjavah predstavnikov družbe želi Telemach postati vodilno večpredstavno podjetje v Sloveniji.

http://www.telemach.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji