Objavljeno: 17.1.2019 11:00

Konec dragih brezplačnih preizkusov

Mastercard bo z novimi pogoji poslovanja ščitil uporabnika pred nepredvidenimi stroški brezplačnih preizkusov storitev in programov.

Ponudniki storitev in programov se dobro zavedajo privlačnosti brezplačnih preizkusov, zato so se večinoma odločili za precej grd trik. Pod pretvezo prijaznosti do uporabnika zahtevajo ob začetku brezplačnega preizkusa podatke o kreditni kartici, nakar po pretečenem zastonjskem obdobju brez vednosti in posredovanja uporabnika naročnino takoj zaračunajo. Mastercard se je tovrstni praksi odločil stopiti na rep.

Mastercard bo z novimi pogoji poslovanja od ponudnikov zahteval mesečna poročila o cenah storitve ter jasna navodila za preklic naročnine. Tako se bomo morali ob prijavi na brezplačni preizkus še vedno ločiti od informacij kreditne kartice, a je brez naše izrecne odobritve ne bo moč obremeniti.

ZADNJA NOVICA: Odločitev Mastercarda je očitno dvignila veliko prahu, saj so po objavi novice takoj izdali popravek, da bo zaščita za zdaj veljala zgolj za preizkus FIZIČNIH dobrin ?!?

Mastercard

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji