Objavljeno: 18.8.2000

Koncesije za GSM 1800 in Telekomovo vračilo sredstev

Vlada je podprla predlog spremembe Zakona o telekomunikacijah, po katerem bi bili državljani upravičeni do vračila sredstev, ki so jih vložili v izgradnjo javnega telefonskega omrežja. Zamisel ni nova, saj je o tem razmišljala že prejšnja vlada. Telekom in država naj bi upravičencem izplačala okrog 25 milijard tolarjev v gotovini ali v delnicah -- natančno v kakšni obliki, naj bi ugotovila študija modela za privatizacijo Telekoma Slovenije, ki jo je vlada naročila.

Država naj bi krila stroške tistih uporabnikov, ki so vlagali do polovice leta 1993, Telekom pa stroške onih, ki so vlagali v naslednjem štiriletnem obdobju. Upravičeni naj bi bili tisti, ki so za priključek preplačali 2 tisoč nemških mark ali več. Ob potrditvi sprememb zakonskega predloga je vlada predlagala obravnavo predloga v Državnem zboru po hitrem postopku.

Prav tako je vlada podprla predlog javnega razpisa za dodelitev treh koncesij za opravljanje storitev mobilne telefonije GSM v frekvenčnem območju 1800 MHz. Razpis naj bi bil predvidoma objavljen čez 14 dni, v 45 dneh za tem pa bodo morala telekomunikacijska podjetja oddati ponudbe, med katerimi bo vlada v 30 dneh izbrala koncesionarje. Pridobitev koncesije bo stala 100 milijonov tolarjev, poleg tega pa bo moral koncesionar letno plačevati 25.000 evrov za stroške nadzora omrežja in storitev ter odstotek prihodka iz koncesijske dejavnosti.

http://www.uvi.si/slo/servis/publikacije/vlada/index.html-l2

http://www.gov.si/mpz/

http://www.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji