Objavljeno: 23.8.2000

Kmalu barviti WAP?

Hitachi je najavil nov mobilni telefon C309H, katerega posebnost je, da lahko prikazuje vsebino WAP v barvah. Uporabniki konkurenčnega načina mobilnega interneta, tehnologije i-mode, že imajo na voljo mobilne telefone z možnostjo barvnega prikaza vsebine.

Hitachi C309H podpira 256 barv z ločljivostjo 120 x 143 pik, kar naj bi zadoščalo za prikaz preprostih slik in animacij, od katerih so nekatere že vdelane v telefon. Resnici na ljubo ponudnikov barvnih storitev WAP danes na svetu še ni prav dosti. Med redke izjeme sodi, denimo, podjetje Bandai, ki za majhno denarno nadomestilo dnevno pošilja naročnikom slike junakov iz risank. Ponudniki storitev, ki temeljijo na zahtevnejših grafičnih prikazih, kot so prikazi zemljevidov, z zanimanjem pričakujejo podporo barvam za vsebine WAP.

Telefon C309H tehta 89 g, zagotavljal naj bi osemdnevno pripravljenost akumulatorja, ima pa še druge zanimive značilnosti. Zvočni procesor je kakovostnejši kakor pri drugih telefonih in omogoča sočasno predvajanje štirih zvokov, kar bo gotovo popestrilo izbiro pozivnih melodij. Ko je telefon v torbi ali žepu, bo zvonil glasneje kakor na odprtem, kar bo zagotovil vdelani senzor svetlobe. Telefon je prirejen za omrežja CDMA, kar pomeni, da ga v slovenskih omrežjih še ni mogoče uporabljati.

http://www.hitachi.co.jp

http://www.bandai.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji