Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.11.2021 10:00

Kaj imajo skupnega detektiv, ljubitelj pajkov in pisatelj?

Če ste med tistimi, ki mislijo, da je delo v zavarovalnicah preveč monotono in ne dovolj dinamično in menite, da je tudi delovno okolje zavarovalnic neprivlačno, potem gre pri tem zgolj za vaš predsodek. Ali res veste, kaj vse lahko počnete v svetu finančne industrije?

Časi, ko je zavarovalniška industrija med navdušenci nad informacijsko tehnologijo in mladimi računalniškimi strokovnjaki veljala za konzervativno in je bila označena kot branža, ki se nerada ozira k novim tehnološkim trendom oziroma jih dokaj počasi vpeljuje v svoje procese, so mimo. Zavarovalnica morda na prvi pogled res zgleda kot tanker, ki vztrajno kljubuje razburkanemu morju in zanesljivo pluje v začrtani smeri, a je zaposlitev v zavarovalniški panogi  hkrati lahko poligon, ki omogoča izjemen razvoj in je poln izzivov.

  • Če se prepoznaš vsaj v eni od spodnjih kategorij, beri dalje:
  • sem mlad, nadobuden študent, ki išče prve resne izzive v informatiki;
  • sem pisatelj, ki mu je ljubši od večstavčne povedi in esejev v slovenščini svet IF stavkov, FOR zank in pisanje humornih komentarjev kode, ki jih razume samo on;
  • sem detektiv, ki bo reševal primere aplikacij, ki jih je nekdo umoril s slabo kodo;
  • sem večni navdušenec nad lego kockami, ki bo gradil IT arhitekturo iz kock strojne in programske opreme;
  • sem matematični genij, ki bo odkril nove načine računanja premije in povezave med podatki;
  • sem heker, ki ga skrbi informacijska varnost sodelavcev in uporabnikov;
  • sem ljubitelj pajkov, ki rad plete računalniške mreže;
  • sem dobra duša, ki rada pomaga uporabnikom, ko se aplikacije zarotijo proti njim;

Spremenjene navade potrošnikov, hiter razvoj tehnologij in potreba po novih poslovnih modelih spodbujajo organizacije, da se prilagajajo potrebam uporabnikov. Stranke zato bolj kot kadarkoli prej pričakujejo tudi od zavarovalnic enostavne, hitre in interaktivne storitve, ki so dostopne na vsakem koraku, na vsaki napravi.

Tega se zavedamo tudi v Zavarovalnici Triglav, zato na področju informatike že več let skrbno gradimo tehnološki park z vrhunsko strojno in programsko opremo. Umetna inteligenca, računalništvo v oblaku, robotska avtomatizacija procesov – to so tehnologije, s katerimi iščemo (inovativne) rešitve, ki pozitivno prispevajo k napredku ne le podjetja, temveč tudi širšega okolja. Da to lahko počnemo tudi iz udobja domačega naslonjača, verjetno ni treba posebej poudarjati.

Ni pa vse le v novih sodobnih tehnologijah. Še bolj pomembni so ljudje, kot si, denimo, ti. V ekipi, ki deluje v mednarodnem (digitalnem) okolju Skupine Triglav, so dobrodošli informatiki, ki se želijo učiti in izpopolnjevati svoje znanje. V ta namen so na voljo tako številna izobraževanja in delavnice kot tudi finančna pomoč pri nadaljevanju študija. Možnost kariernega in osebnega razvoja  mladih, pomoč mentorja, ki te uvede v svet zavarovalništva, spoznavanje različnih kulturnih okolij in navezovanje stikov širom Evrope so priložnosti, ki jih velja izkoristiti. Da varnosti zaposlitve, ki postaja v tem nestabilnem globalnem okolju vse bolj pomembna, niti ne omenjamo.

Če obožuješ pletenje računalniških mrež, rad raziskuješ, če ti gre pisanje dobro od rok, ne oklevaj in se pridruži ekipi zanimivih in dobri volji naklonjenih informatikov na Triglavu. Ali pa vsaj pridi na pogovor. Veseli te bomo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji