Objavljeno: 27.10.2017 12:00

iPhone X že v predprodaji

Od danes je mogoče prednaročiti novi Applov telefon iPhone X, ki je bil predstavljen pred kratkim. V prodaji bo dejansko 3. novembra, tudi pri nas. iPhone X prinaša nekaj zanimivih novosti, v katere nas je uvedel že svet androidnih telefonov – zaslon AMOLED, zaslon od roba do roba in brezžično polnjenje. In seveda izredno hiter procesor A11, ki poganja tudi iPhone 8. Mimogrede, slednjega smo preizkusili za Monitor, ki izide v ponedeljek.

Vir: The Verge.

Cene iPhone X bodo, kot je bilo napovedano, astronomske, čeprav se operaterji to trudijo prikriti. A1 tako v tiskovnem sporočilu piše, da je telefon (64 GB) mogoče dobiti že za 32 evrov mesečno, kar pri vezavi na dve leti ceno postavi na 768 evrov. Ni veliko, ali ne? Da, toda imeti boste morali tudi paket »A1 Svobodni 100 GB«, ki je vreden 40 evrov mesečno. Skupaj nas torej najcenejši iPhone X pri A1 stane 1720 evrov, ob dvoletni vezavi!

Prav, nekakšen paket pač moramo imeti – najcenejši A1 Svobodni (20 GB) velja 20 evrov, skupna cena iPhone X z »nadgrajenim« paketom je torej 1248 EUR. Res pa je, da je na tržišču (ne pri A1) mogoče dobiti tudi 20 GB pakete za 10 EUR… Ah, da, različica iPhone X z 256 GB shrambe nas bo stala še 144 evrov več.

Mimogrede, A1 omogoča tudi nakup po sistemu staro za novo – za stare iPhone 6S nudijo do 300 evrov »odkupnine«, kar je nekaj manj kot prodajalci zanje zahtevajo na bolha.com, vendar se nam s slednjimi pri takem nakupu pač ni treba ubadati…

Telekom svojih cen za iPhone X še ni objavil, povezave za prednaročilo tudi ne.

  

Dodano:

Če se ga odločite kupiti brez vezave, vas bo iPhone X 64 GB v trgovini EPL stal 1200 evrov oz. 1380 EUR, različica z 256 GB shrambe.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji