Objavljeno: 10.4.2024 11:00

Intel raziskuje, zakaj se igre na novih procesorjih sesuvajo

Igralci več iger, ki uporabljajo pogon Unreal Engine, denimo The Finals, Fortnite ali Tekken 8, imajo probleme z Intelovimi novimi procesorji 13. in 14. generacije. Igre se sesuvajo, včasih zamrznejo računalnik, včasih se preprosto končajo, spet tretjič se sesujejo z obvestilom o pomanjkanju pomnilnika. Kot kaže, ne gre za naključja ali redke primere, saj je pritožb toliko, da težave uradno preiskuje tudi Intel.

V vmesnem času, dokler Intel bodisi ne popravi težave bodisi se ne odkrije kaj drugega, proizvajalci iger in tudi matičnih plošč priporočajo različne ukrepe. V BIOS-u lahko nastavimo konservativnejše parametre, denimo nižji takt procesorja, nižjo napetost in podobno. To seveda ni trajna rešitev, je pa začasni obvoz. Še ena možnost je nastavitev Intel Fail Safe v BIOS-u, kar priporočajo Asus, Gigabyte in MSI. Sestavljavci računalnikov priporočajo tudi znižanje nastavitve Performance Core Ratio v BIOS-u.

Nihče pa še ne ve, kaj točno je narobe z Intelovimi procesorji – če sploh kaj, seveda. V nekaterih primerih je bila edina rešitev zamenjava procesorja, kar seveda ni sprejemljivo. Pričakovati je, da bo Intel pripravil kakšno posodobitev firmwara ali kaj podobnega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji