Objavljeno: 20.1.2005

Intel predstavil novo generacijo mobilne arhitekture Centrino

Podjetje Intel je predstavilo novo generacijo mobilne tehnologijo Intel Centrino za prenosnike, ki se odraža v višji zmogljivost, varnostnih mehanizmih in hitrejših brezžičnih povezavah. Tehnologija Centrino, ki je v novi obliki nastajala pod delovnim imenom Sonoma, vključuje Intelov procesor, sistemski nabor čipov, strojno opremo za brezžične povezave in programsko opremo za omrežno povezovanje.

Novi procesorji Intel Pentium M delujejo s takti do 2,13 GHz in podporo za novo funckijo Execute Disable Bit, ki omogoča večjo zaščito računalniškega okolja pred virusi in trojanskimi konji. Sistemski nabor čipov nosi oznako Mobile Intel 915 Express (doslej znan pod razvojnim imenom Alviso), brezžični omrežni vmesnik Intel PRO/Wireless 2915ABG ali 2200BG pa nudi podporo za standarde 802.11 a/b/g. Dodatna programska oprema Intel PROSet Wireless omogoča tudi podporo za združljivost z najnovejšimi Ciscovimi vmesniki.

Novo grafično jedro Intel Graphics Media Accelerator je na novo optimizirano za nižjo porabo energije, premore pa tudi podporo za vodilo s taktom 533 MHz in dvokanalni pomnilnik DDR2, kar pripomore k okoli dvakrat zmogljivejšem delovanju grafike. Poleg tega novi nabor podpira tudi nov vmesnik PCI Express, ki grafiki omogoča tudi do štirikrat večjo pasovno širino in je namenjen visoko zmogljivim sistemom z lastno grafično rešitvijo. Intel je ob novem naboru Centrino predstavil tudi smernice za proizvajalce, ki lahko v nove prenosnike tako dodajo številne nove opcije, kot so TV-kartica, zmogljiva zvočna podpira Intel High Definition Audio s podporo za Dolby Digital in 7.1-kanalni prostorski zvok, osebni digitalni video rekorder in daljinski upravljavec.

Platforma Centrino je zdaj skladna tudi z Intelovim programom Stable Image IT, ki nudi standardizirano nastavitev strojne opreme in gonilnikov za vsaj eno leto, tako da lahko IT-oddelki skrajšajo čas prirejanja računalnika in stroškov, ki so povezani z nakupom novih prenosnikov. Intel pričakuje, da bo letos na voljo več kot 150 novih prenosnikov, zasnovanih na novi mobilni tehnologiji Centrino. Cene novih procesorjev se gibljejo od 270 do 705 dolarjev.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji