Objavljeno: 22.1.2000

Intel bo ponujal internetne terminale

Intel je napovedal, da bo sredi letošnjega leta predstavil prve internetne terminale z Intelovim imenom, ki jih bodo prodajali posredno prek telekomunikacijskih podjetij in ponudnikov internetnih storitev. V nasprotju s pričakovanji pa novi internetni terminali ne bodo sloneli na procesorjih StrongARM ali okolju Windows, temveč na procesorjih Intel Celeron, prvič pa bo Intel v svojih izdelkih uporabil operacijski sistem Linux.

Intel bo v Linuxu razvil lasten uporabniški vmesnik, ki bo optimaliziran za spletno rabo in brskanje. Projekt je sicer še nekoliko zavit v skrivnost, saj internetni terminali še nimajo imena, poleg tega pa se ne ve, katero različico Celerona bo uporabil. Znano pa je to, da bo internetni terminal na voljo v več izvedbah, z in brez slušalke za internetno telefonijo in tudi v navezavi z različnimi tehnologijami za dostop do interneta (navaden, modem DSL, kabelski modem ...).

Terminali bodo sliko prikazovali na televizorju, obenem pa bodo tudi daljinsko nadzorljivi, tako da bodo lahko ponudniki storitev lahko daljinsko nadgrajevali zmožnosti terminala. Pozneje bo Intel morda predstavil tudi cenejše različice, zasnovane na procesorjih z delovnim imenom Timna, ki podobno kakor National Instrumentsov Geode v procesorskem vezju združujejo tudi grafiko in podporno logiko.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji