Objavljeno: 17.5.2000

Inprise/Borland in Corel preklicala napovedano združitev

-- 16. maj, Scotts Valley, Kalifornija.

Družba Inprise/Borland je sporočila javnosti, da je njena napovedana združitev s kanadsko družbo Corel preklicana. Za ta korak sta se soglasno odločili obe družbi in zato ne bosta plačali pogodbenih kazni zaradi prekinitve pogodbe.

Predstavniki družbe Inprise so povedali, da so se finančni pogoji za združitev v zadnjih treh mesecih občutno spremenili na slabše. Zato se je upravni odbor družbe odločil, da je najbolje združitev odpovedati. Dogovor o varovanju zaupnosti informacij, ki sta ga Inprise in Corel podpisala letošnjega januarja, pa velja še naprej.

Vodstvo družbe Inprise se je posvetovalo tudi s finančnimi izvedenci, ali je napovedano razmerje združitvene menjave -- 1 delnica Inprisea za 0,747 splošne delnice Corela -- še ekonomsko upravičeno. Vrednost Corelovih delnic je namreč v nekaj mesecih padla na približno tretjino začetne vrednosti, kar pomeni, da bi bila vrednost Inprisea z menjavo delnic samo še 370 milijonov USD namesto dobre milijarde dolarjev.

Glavni direktor Inprisea je poudaril, da namerava njegovo podjetje še naprej uveljavljati čedalje uspešnejšo strategijo razvoja rešitev za internetno poslovanje podjetij. Inprise naj bi izdeloval vsa orodja za popolno izrabo okolij Linux, Solaris in Windows 2000 ter zagotavljal storitve za dobavitelje namenskih storitev (Application Service Providers).

http://www.borland.com/

http://www.corel.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji