Objavljeno: 28.9.2000

Informacije na številki 1188, NMT v omrežni skupini 050

Prvi del preštevilčenja slovenskega telekomunikacijskega omrežja se končuje. Tako bodo 20. novembra stare telefonske številke prenehale delovati, vendar bodo do konca leta povezane z odzivniki, ki bodo svetovali uporabo novih številk.

Na vrsti so sedaj posebne številke in storitve, katerih vzporedno številčenje bo končano 1. januarja 2001. Informacije o telefonskih naročnikih v Sloveniji se bodo odslej namesto na številki 988 oglašale na številki 1188, informacije o tujih naročnikih pa bomo namesto na številki 989 našli na številki 1180. Motnje na napravah bomo prijavljali na 116 in ne več na 977. Skrajšane številke, do sedaj štirimestne z začetno številko 9, bodo dodeljene le posebnim storitvam, kot so bujenje, pozivniki (paging) in univerzalni poštni predal.

Ostale štirimestne številke, ki so jih uporabljale, denimo, taksi družbe, središča za sprejem klicev v duševni stiski in zaupni telefoni, bodo po novem osemmestne in v skupini brezplačnih številk 080, o čemer že potekajo pogajanja z lastniki dosedanjih številk.

Štirimestne številke, ki so bile doslej namenjene posredovanju informacij, kot so vozni redi, kino sporedi in vremenske napovedi, bodo uvrščene med premijske storitve 090. Uporabniki omrežja NMT ne bodo več v omrežni skupini 0609, saj se bodo njihove številke poslej začenjale z 050. Številke reševalcev (112) in policije (113) ostanejo nespremenjene.

http://www.telekom.si

http://tis.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji