Objavljeno: 6.1.2009

IdeaCentre A600 - PC, TV in igralna konzola v enem

Lenovo na sejmu CES predstavlja štiri nove prenosnike iz družine IdeaPad, pozornost javnosti pa brž kot ne najbolj pritegnil nov namizni osebni računalnik tipa "vse v enem", ki skuša združiti lastnosti osebnega računalnika, televizorja in igralne konzole. IdeaCentre A600 je namizni računalnik, ki je vgrajen v ohišje 21,5-palčnega zaslona, pri čemer se zgleduje na najbolj slavnega vzornika te vrste Appleovega iMaca. O temu priča velika skrb, ki je posvečena sami obliki računalnika, dale od dolgočasnih ohišij računalnikov PC, kot jih poznamo danes.

IdeaCenter A600 temelji na procesorju Intel Core 2 Duo, vsebuje lahko od 1 do 4 GB RAM (DDR3), do 1 TB diskovja, zapisovalnik Blu-ray. Grafika je ATI, lahko pa ima tudi vgrajen TV tuner, tako da lahko služi tudi ko televizor in sicer bogat večpredstavni predvajalnik. Na zaslonu je sposoben prikazovati ločljivost HDTV (1920 x 1080 pik), večpredstavno zasnovo pa krepi priloženi daljinski upravljavec. Ta je posebnež tudi v temu, da ima v sebi vgrajen senzor za premikanje in ga lahko uporabljamo kot igralno palico za igranje računalniških iger, podobno kot je to uvedel Nintendo s svojo konzolo Wii in igralnimi palicami Wiimote.

Daljinec poleg tega lahko uporabljamo kot "zračno" miško za premikanje kazalca miške na zaslonu. Če to še ni dovolj, lahko daljinec uporabljamo tudi kot brezžično telefonsko slušalko za internetne telefonske klice. Vgrajena je spletna kamera, ki ima priložen program za razpoznavo obrazov kot nadomestilo za klasično geslo za dostop. Začetek prodaje je postavljen na april, osnovni model pa bo v ZDA stal pod 1.000 dolarji.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji