Objavljeno: 2.2.2007

IBM Tivoli Storage Manager 5.4

IBM predstavil nadgradnjo programske opreme IBM Tivoli Storage Manager za upravljanje pomnilniških sistemov in izdelavo varnostnih kopij, ki bo izboljšala upravljanje in povečala varnost ter razpoložljivost aplikacij pri poslovanju. Tivoli Storage Manager 5.4 (TSM 5.4) prinaša možnost konsolidacije najbolj kritičnih in ažurnih podatkov v eno pomnilniško skupino, ki nato omogoča hitrejšo povrnitev podatkov ter s tem povečuje razpoložljivost.

Bistveno so nadgradili tudi sistem za šifriranje podatkov v pomnilniških sistemih, zlasti pa pohitrili vodenje in uporabo ključev za šifriranje iz centralne lokacije. Sam proces šifriranja se izvaja na samem pomnilniškem sistemu, denimo tračni enoti, kar razbremenjuje strežnike pri posredovanju in pripravi podatkov. Povrh vsega ima TSM 5.4 novo funkcijo za trajni izbris podatkov na vseh pomnilniških medijih, predvsem s prepisom podatkov, kar preprečuje možnost nedovoljenega pogleda v podatke, zlasti tam, kjer je potrebno zagotoviti tajnost in zasebnost. Z novo funkcijo TSM podpira celoten življenjski cikel podatkov od nastanka, hrambe, do uničenja, s čimer dosegajo skladnost z zakonskimi regulativami glede hrambe podatkov.

Nova različica TSM odslej podpira tudi boljšo povezavo s pomnilniškimi sistemi NAS, zlasti družino izdelkov System Storage NSeries, kar je mogoče povezati v hierarhični sistem (HSM) hrambe podatkov, kjer je mogoče manj uporabljene podatke samodejno prenesti na cenejši mediji in celo odnesti na drugo lokacijo. Nova je tudi integracija s programom IBM Storage Process Manager, ki omogoča nadzor in optimizacijo celotne pomnilniške infrastrukture in procesov hrambe podatkov.

http://www.ibm.com/storage

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji