Objavljeno: 29.1.2003

IBM ThinkPad R40

Podjetje IBM je predstavilo novo generacijo prenosnih računalnikov z oznako ThinkPad R40, ki so namenjeni malim podjetjem in posameznikom. Med glavnimi značilnostmi nove družine prenosnikov je brez dvoma podpora za brezžične omrežne vmesnike, ki jih srečamo v zmogljivejših modelih. ThinkPad R40 pa je hkrati eden prvih, ki v prenosnikih podpira oba najbolj znana brezžična omrežna standarda 801.11b (11 Mb/s) in 802.11a (54 Mb/s), za preklop med različnimi omrežji pa skrbi priložena programska oprema.

Sicer pa so prenosniki ThinkPad R40 tipični modeli namenjeni širšim množicam, vendar se lahko pohvalijo z dobro opremo in prvič tudi ne pretirano težo. Najlažja izvedba tehta le malo čez 2,5 kg, kar je manj kot pri predhodnikih iz družine ThinkPad R. Vgrajeni akumulator zagotavlja do štiri ure trajanja delovanja. Med novostmi so tudi novi rezervni pokrovčki za krmilno palico TrackPoint, ki so različno debeli in s tem nudijo lažjo prilagoditev osebnemu okusu. Precej je bilo postorjenega tudi na področju priložene programske opreme, s katero je lažje upravljati in uporabljati prenosnik.

Sicer pa so prenosniki na voljo z zasloni diagonale 14,1 in 15 palcev, ločljivostmi 1024 x 768 do 1400 x 1040 pik, premorejo pa tudi vmesnike USB 2.0. Na voljo so različice s procesorji Celeron (najmanj 1,6 GHz, v ZDA cena okoli 980 dolarjev) in Pentium 4 (najmanj 2 GHz, osnovan cena v UDA 1.500 dolarjev).

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji