Objavljeno: 28.2.2000

IBM Slovenija sodeluje z univerzama v Ljubljani in Mariboru

Podjetje IBM Slovenija bo zagotovilo opremo v vrednosti 55 milijonov tolarjev in program mednarodnega izobraževanja v pomoč slovenskima univerzama v Ljubljani in Mariboru. V ta namen je novi generalni direktor podjetja, Iztok Klančnik, v prisotnosti dekanov in profesorjev fakultet, z rektorjem ljubljanske univerze, dr. Jožetom Mencingerjem, podpisal dogovor o sodelovanju, podobno pa bo storil tudi v Mariboru 1. marca s tamkajšnjim rektorjem, dr. Ludvikom Toplakom.

Temelj novega sodelovanja je boljše izkoriščanje sredstev in znanja obeh organizacij s ciljem nadgradnje in modernizacije izobraževalnega procesa na fakultetah. IBM Slovenija bo zagotovil strojno in programsko opremo, fakultete pa bodo kot svoj del udeležbe prispevale prostore za postavitev računalniških učilnic in kadre za prenos znanja na naslednje rodove študentov.

V Ljubljani v projektu sodeluje Fakulteta za računalništvo in informatiko, v Mariboru Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakulteta za organizacijske vede v Kranju.

http://www.si.ibm.com

http://www.uni-lj.si

http://www.uni-mb.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji