Oglasno sporočilo
Objavljeno: 28.7.2022

IBM Qradar XDR

Zdaj živimo v času, ko se napredne grožnje lahko hitro in inteligentno infiltrirajo v organizacije in po želji povzročijo največje uničenje. Če ste spremljali novice o kibernetski varnosti, boste vedeli, da smo leta 2021 in na začetku 2022 spremljali škodljive kibernetske napade na dobavne verige, napredne napade izsiljevalske programske opreme in močne napade nacionalnih držav. Ob takih dogodkih, ki se dogajajo v svetu kibernetske varnosti, sta odkrivanje groženj in odzivanje nanje »kritična za poslovanje«.

Kaj je XDR?

Extended Detection and Response (XDR) omogoča organizacijam, da presežejo tipične zmožnosti odkrivanja, tako da zagotavljajo celosten, a brezhiben in integriran pogled na grožnje v celotnem tehnološkem okolju. Več študij vodilnih ponudnikov kibernetske varnosti ugotavlja, da se bodo organizacije odločile za prehod od točkovnih rešitev, različnih konzol in ročnih procesov k odprti, integrirani, inteligentni arhitekturi. Ta vrsta arhitekture se imenuje razširjeno zaznavanje in odzivanje (XDR). V nasprotju z rešitvami za odkrivanje in odzivanje končne točke (EDR), ki se osredotočajo predvsem na zaščito končnih točk, je XDR zasnovan tako, da pokriva celotno površino napada prek končnih točk, omrežij in delovnih obremenitev v oblaku. V idealnem primeru bi morala biti rešitev XDR odprta arhitektura, zgrajena za integracijo orodij z več točkami in učinkovito poenotenje varnostnih operacij. XDR bi moral ponuditi tudi napredno analitiko za učinkovitost odkrivanja groženj in avtomatizacijo procesov za varnostne operacije.

Torej, kaj je IBM QRadar XDR?

IBM QRadar XDR je odprta in povezana rešitev za odkrivanje groženj ter odzivanje, ki varnostnim ekipam omogoča hitrejše ukrepanje z brezhibnim integriranim potekom dela. To je celovita rešitev XDR, zgrajena na platformi IBM Cloud Pak® for Security, z uvedbo na mestu uporabe, v oblaku ali kot storitev, ki ustreza naročnikovim edinstvenim zahtevam. S prevzemom podjetja ReaQta, vodilnega v tehnologiji kibernetske varnosti, ki ga poganja umetna inteligenca, in z uporabo obstoječih vrhunskih zmogljivosti Cloud Pak for Security IBM združuje svoje odkrivanje groženj pod blagovno znamko QRadar XDR, s čimer izkorišča svojo dolgo in uspešno zgodovino v operacijah kibernetske varnosti.

Kar zadeva odkrivanje končne točke, bi njeno varnost dopolnjevala izdelka IBM AI-Driven Threat Hunting in Live-Hypervisor zmožnosti nadzora IBM ReaQta. Z uporabo umetne inteligence in avtomatizacije neposredno na končni točki lahko IBM ReaQta izvede zgodnje odkrivanje vedenja »Ransomwara« in aktivno blaži grožnje v realnem času.

Vendar zmogljivost IBM QRadar XDR presega odkrivanje končne točke in njeno odzivanje. V nadaljevanju so predstavljene štiri temeljne vrednote IBM QRadar XDR.

Povezanost

IBM QRadar XDR je povezan. Povezuje se z varnostnimi podatki tam, kjer se nahajajo, v orodju EDR, SIEM ali NDR tretje osebe ali IBM ter tudi z oblaki. IBM ponuja modularne in odprte varnostne pakete za preglednost od konca do konca, odkrivanje in preiskavo ter odzivanje v celotni verigi kibernetskega »ubijanja «. Podpira integracijo z obstoječimi orodji ali domačimi zmogljivostmi IBM brez premikanja podatkov. Na primer, med integracijo z AWS CloudWatch vam ne bo treba voditi dnevnikov CloudWatch v shrambi dnevnikov QRadar XDR, vendar pa boste lahko poizvedovali v CloudWatchu in pridobili podatke o kritičnih dogodkih, povezanih z grožnjo (brez premikanja neobdelanih podatkov). Linija IBM XDR vključuje domače zmogljivosti, kot so SIEM, SOAR, NDR, in novo ponudbo XDR Connect. Če ste že uporabnik IBM, boste lahko izkoristili tudi njegove obstoječe zmogljivosti.

Poenotenost

IBM QRadar XDR je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo v skupinah in poenoti varnostne operacije. Ni več skakanja med izdelki z več točkami in konzolami za vodenje primerov, poizvedovanje po podatkih, obogatitev, raziskovanje, triažo, simulacije priročnika in naloge odzivanja. Zagotavlja zmogljivo platformo za sodelovanje članov varnostne skupine pri primeru, da transparentno in učinkovito komunicirajo in delijo informacije. Zagotavlja integrirane delovne poteke, ki pomagajo pospešiti triažo opozoril, lov na grožnje, preiskavo in odzivanje.

Inteligentnost

Zmožnosti upravljanja groženj, ki jih poganja umetna inteligenca, analitiku omogočajo hitro in učinkovito odkrivanje, raziskovanje in odzivanje na grožnje. Namensko izdelana umetna inteligenca v kombinaciji z vnaprej izdelanimi priročniki bo povečala produktivnost analitikov z avtomatizacijo procesa obogatitve, povezovanja in preiskovanja groženj. Pomaga lahko tudi pri samodejni analizi temeljnih vzrokov in kartiranju MITER ATT&CK, kar izboljša hitrost preiskave za 60-krat s samodejno triažo in inteligenco.

Odprtost

IBM je bil vedno odločen zagovornik in podpornik odprtokodnih projektov. Kot tak je IBM Qradar zasnovan kakor arhitektura, ki je odporna na prihodnost, da bi se izognili zaklepanju. Gre za rešitev, ki izkorišča obveščanje o grožnjah, odprtokodno tehnologijo in odprte standarde za večjo vidljivost in hitrejše odkrivanje groženj.

Več na www.alterna.si.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

HRWrFBljAjU

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji