Objavljeno: 16.2.2021 07:00 | Teme: IBM, pomnilniški sistemi

IBM ponuja veliko pomnilniškega prostora v majhni napravi

IBM je nedavno predstavil novo generacijo pomnilniških enot FlashSystem, ki nudijo vrhunsko zmogljivost v zelo majhnem ohišju, kar je primerno tudi za manjša podjetja. Novi pomnilniški sistem FlashSystem 5200 v strežniški omari zavzema samo strežniško višino 1U, a že v osnovni konfiguraciji nudi 38 GB hitrega pomnilnika Flash RAM. Toda posamezno enoto je moč nadgraditi do skupne zmogljivosti 1,7 PB (1.700 TB), prav tako pa jih je mogoče združevati v gruče.

FlashSystem 5200 je obenem precej hitrejši od predhodnika FlashSystem 5100. IBM navaja 66% večjo zmogljivost pri izvajanju I/O operacij (1,5 milijona IOPS) in 40% večjo podatkovno prepustnost (21 GB/s). Enote je moč združiti v gruče štirih vozlišč, ki nudijo navzven skupno zmogljivost do 6 milijonov IOPS in hitrost prenosa podatkov 84 GB/s.

Čeprav enote FlashSystem 5200 sodijo v vstopni razred hitrih pomnilniških sistemov za poslovno rabo, nudijo vso programsko podporo, ki jo srečamo pri večjih sistemih. Med drugim Storage Insights, ki nudi vpogled v kompleksne pomnilniške konfiguracije, Spectrum Virtualize, ki omogoča upravljanje podatkovnih sistemov z različnimi zmogljivostmi kot en sam sistem in HyperSwap, ki omogoča hitro povrnitev delovanja na rezervnemu sistemu v primeru okvar.

S programskega zornega kota FlashSystem 5200 podpira vse sodobne virtualizacijske arhitekture, kot so Red Hat OpenShift, Container Storage Interface (CSI) for Kubernetes, Ansible in VMware. Cene se pričnejo pri 15.000 dolarjih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji