Objavljeno: 17.4.2000

IBM NetVista

IBM je sredi marca v ZDA predstavil nove osebne računalnike in lahke odjemalce, ki imajo skupno novo ime NetVista. Novi računalniki so preprosteje zgrajeni in pripravljeni za hitro in preprosto priključitev v internet. Med druge značilnosti sodijo črna barva ohišja, ploski zasloni in številne komunikacijske možnosti.

Prva novost je računalnik NetVista All-in-one, ki je kar za tri četrtine manjši od dosedanjih računalnikov PC. Računalnik je vgrajen v ohišje, v katerem so še 15-palčni monitor LCD z vgrajenimi zvočniki, celota pa je tako lahka, da jo lahko celo pritrdimo na zid. Računalnik ima dve razširitveni reži in kar sedem vmesnikov USB, med drugim pa je predviden tudi za priključitev v brezžično omrežje.

Druga novost je NetVista Legacy Free PC, ki med drugim vsebuje priključno postajo za usklajevanje žepnih računalnikov, kot je IBM-ov WorkPad (IBM-ova različica računalnikov Palm). Računalnik ima dve razširitveni reži PCI, tri mesta za pomnilniške enote in sedem priključkov USB. Med posebnosti sodi vezje, ki omogoča 256-bitno kodiranje podatkov.

Naslednja novost, NetVista Internet Appliance, je še preprostejši računalnik, namenjen za hiter dostop do interneta in intraneta. IBM bo ta računalnik prodajal izključno prek partnerjev, kot so ponudniki interneta, sistemski integratorji in druge organizacije. Računalnik je med drugim posebej prirejen za okolja z velikim številom uporabnikov, kot so finančne ustanove in zdravstvene organizacije.

Zadnja novost je NetZero-Footprint Thin Client, ki je najmanjši med vsemi in prirejen za delovna okolja z malo razpoložljivega prostora, kot so prodajna mesta.

Skupina izdelkov NetVista je del nove strategije EoN (Edge of Network), s katero naj bi se IBM ponovno povzpel na lestvici proizvajalcev, zlasti internetnih, med katerimi so v zadnjih letih nekoliko nazadovali. IBM namerava za promocijo novih računalnikov NetVista porabiti več kakor 100 milijonov dolarjev, s čimer postaja ta predstavitev najpomembnejša IBM-ova kampanja od predstavitve prvih računalnikov PC pred skoraj 20 leti.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji