Objavljeno: 22.2.2021 19:08 | Teme: huawei

Huawei predstavil novi Mate X2

Huawei je predstavil novi preklopni telefon Mate X2, tokrat z zaslonom na notranji strani.

Predhodnik, model Mate X iz leta 2019 (lani je sicer dobil manjšo osvežitev v obliki Mate XS), je imel zaslon na zunanjih dveh stranicah, tokrat pa so sledili Samsungovem zgledu in glavni zaslon postavili v notranjost, kjer je bolje zaščiten. Ob tem ima telefon dodatni zaslon na zunanji strani čez praktično celo stranico – spet enako kot Samsung pri svojih modelih Fold.

Tako kot vsi novi modeli Huaweija bo tudi ta brez Googlovih storitev, uporabljal bo EMUI 11, zasnovan na Android 10. Ob tem so napovedali, da bo šlo za enega prvih telefonov, ki bodo v aprilu dobili nadgradnjo na povsem nov operacijski sistem HarmonyOS. V uporabi bo Huaweijev procesor Kirin 9000, znan že iz modela Mate 40 Pro, na voljo bo 8 GB pomnilnika, akumulator zmore 4.400 mAh. Fotoaparat bo zmogel tudi 10× zoom.

Notranji zaslon sicer meri 8 palcev z ločljivostjo 2480 × 2200 pik, zunanji zaslon pa 6,45 palca z ločljivostjo 2700 × 1160 pik – oba sta torej večja od zaslonov na Samsungovem aktualnem Z Fold 2. Oba sta seveda tipa OLED in ponujata osveževalne frekvence do 90 Hz.

Prodaja bo na kitajskem stekla čez nekaj dni, cene se bodo začele pri okoli 2.800 dolarjih. Zanimivo, da je tudi predstavitev modela tokrat potekala le v kitajščini in ne v angleščini, kar verjetno kaže na to, da Huawei s telefonom najprej meri na domače tržišče.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji