Objavljeno: 3.4.2017 13:00

HTC U z ohišjem, občutljivim na pritisk

V spletu so se pojavile informacije o prihajajočem HTCjevem telefonu, preprosto imenovanem »U«, najbolj zanimiva novost pa bo ohišje, občutljivo na pritisk. Tako bomo lahko tudi ko je telefon v stanju pripravljenosti razmeroma hitro prišli do nekaterih funkcij (omenja se denimo fotoaparat) tako, da bomo telefon le stisnili v roki. Razlikoval naj bi med kratkimi in daljšimi stiski.

Naprava naj bi sicer uporabljala Qualcommov procesor Snapdragon 835, pomnilnika naj bi bilo 6 GB (omenja se tudi 4 GB), prostora za podatke pa do 128 GB (odvisno od različice). V uporabi bo Android 7, gre za telefon višjega cenovnega razreda in z razmeroma velikim zaslonom (5,5 palca, ločljivosti 2560 × 1440). Uradna predstavitev naj bi bila še v tem mesecu, takrat bodo znane tudi cene.

HTC ima v zadnjih letih kar nekaj težav, pred kratkim so objavili novico, da se nameravajo umakniti iz vstopnega dela trga in vso energijo vložiti v naprave srednjega in višjega cenovnega ranga. Kako jim bo to uspelo bomo še videli, v svetu Androida tam kraljuje Samsung, vedno močnejši pa so tudi kitajski proizvajalci, sploh Huawei.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji