Objavljeno: 5.11.2009

HTC HD2

Nabor tekmecev, ki želijo del tržnega deleža telefona Apple iPhone, je odslej še večji z novim modelom HD2, ki so ga skovali pri tajvanski družbi HTC. Novinec se lahko pohvali z največjim zaslon pri pametnih telefonih doslej - po diagonali meri kar 4,3 palce. Za razliko od prav tako novih tekmecev, kot sta Motorola Milestone (Droid) in Sony Ericssonu Xperia X10, ki temeljita na operacijskem sistemi Google Android, je HTC pri novincu ostal zvest sistemu Windows Mobile, res pa da okrepljen z lastno razvitim uporabniškim vmesnikom Sense.

Ta v kombinaciji z zaslonom, ki je občutljiv na večkratni dotik, ponuja za to generacijo izdelkov tipično možnost krmiljenja funkcij s kretnjami (povečava, pomanjšava, premikanje, obračanje). Telefon je glede na velikost tudi elegantno tanek, saj meri le 11 milimetrov in tehta 157 gramov. Prav tako značilna je nova osredotočenost na osebe in komunikacije z njimi, ne pa na aplikacije na telefonu. Na enem mestu tako združuje pregled komunikacij prek elektronske pošte, sporočil SMS in spletnih storitev, kot je Facebook.

Telefon je zelo bogato opremljen z večpredstavnimi funkcijami, zlasti s področja video posnetkov, ponudbo pa dopolnjuje fotoaparat s 5 milijoni pik, bliskavico in funkcijo samodejnega ostrenja. V HTC HD2 najdemo zelo zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1 GHz, 448 MB RAM in režo za kartice micro SD. Podpira vse mogoče omrežne in telefonske protokole, 390 ur delovanja v mirovanju in do 8 ur delovanja pri neprekinjenem predvajanju video posnetkov. Cena je brez subvencij telekomunikacijskih operaterjev precej zasoljena, saj je denimo na Tajvanu zanj potrebno odšteti kar, preračunano, 795 ameriških dolarjev. Sprva je namenjen za trge v Aziji in Evropi, kjer bo na prodaj že novembra.

http://www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji