Objavljeno: 29.11.2002

HP za enostavnejše upravljanje sistemov

Med družbami Hewlett-Packard, IBM in Sun Microsystems divja ostra tekma, kdo bo razvil boljšo tehnologijo za enostavnejše in popolnejše upravljanje velikih omrežij podatkovnih centrov. Popolnejši pregled nad sistemom omogoča boljšo izrabo zmogljivosti posameznih strežnikov. Končni cilj je možnost preprostega nadzora in upravljanja s strežniškimi in pomnilniškimi sredstvi, podobno kot na namizju počnemo s tehniko povleci in spusti.

Vsa tri podjetja priznavajo, da je do končne rešitve še dolga pot, pri družbi Hewlett Packard pa so naredili nekaj novih korakov in programskih orodij v tej smeri. Orodje Adaptive Management Platform tako združuje dele njihovih programov OpenView in Utility Data Center z namenom, da bi vzdrževalec sistema videl računalniški sistem kot en sam večji navidezni računalnik in po potrebi prenašal izvajanje programov iz enega strežnika na drugega, določal potrebno procesorsko moč, porabo pomnilnika in potrebni pretok podatkov.

Doslej je bilo orodje še v razvoju, v kratkem pa bo na voljo različica za majhna in srednja podjetja. V letu in pol nameravajo pri družbi Hewlett Packard postopoma vgrajevati še več orodij, poleg tega pa bodo nadaljevali z razvojem sedanjega sistema OpenView, v katerega bodo dodali orodja Network Node Manager 6.4 in Network Node Manager Extended Topology 2.0, s pomočjo katerih bo vzdrževalec sistema dobil podrobno informacijo o vzrokih napake v strežniku in omrežju.

Nova je tudi različica orodja Web Service Management Engine, ki odslej podpira protokole SOAP in WSDL, sicer temelj za spletne storitgve, s katerim je mogoče onemogočiti nedovoljene prenose in dobiti vpogled v tip informacij, ki jih posamezen program obdeluje. Med novostmi so tudi dodatki Smart Plug-ins (SPIs), ki omogočajo programski opremi OpenView dostop do strežnikov BEA Systems, IBM, Microsoft in Sun.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji