Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.3.2023

HONOR Magic5 Lite z najbolj zmogljivo baterijo na svetu

V začetku marca prihaja v Slovenijo pametni telefon HONOR Magic5 Lite, z baterijo, ki po raziskavi DXOMARK velja za najzmogljivejšo na svetu. Zaradi inovacij v izdelavi je ta mobilni telefon tudi izjemno tanek, lahek, a hkrati močan in kompakten. 

V novi napravi HONOR Magic5 Lite je vidna HONOR-jeva osredotočenost na inovacije strojne opreme, saj so v njej uporabili novo, izjemno trdno in lahko aluminijevo zlitino. Ta sestavni del je prestal več deset tisoč testov, vključno z upogibanjem, padci, preizkusom trdnosti, odpornostjo na udarce in obremenitve. Posledično se je teža srednjih okvirjev ohišja zmanjšala za 4 grame, debelina pa za 15 %.

Za vse, ki nimate časa za polnjenje mobilnika

Moč baterije Magic5 Lite je neprimerljiva s konkurenco, saj je za 3 % tanjša od običajnih baterij te vrste. Uporaba tiskanega vezja z visoko gostoto v napravi je povečala izkoriščenost tiskanega vezja za 5 %. Poleg tega so s to optimizacijo dobili več prostora in zmanjšali debelino baterije. HONOR je z optimalno postavitvijo antene našel ravnotežje med zmogljivostjo in izkoriščenostjo prostora. Tako je v majhno in tanko napravo HONOR uspel vgraditi baterijo s kar 5100 miliamper ur, kar je pravi inženirski uspeh podjetja.

Poleg optimizacije strojne opreme je HONOR bistveno izboljšal svojo programsko opremo z uporabo funkcij, ki ohranjajo življenjsko dobo baterije.

Za optimizacijo delovanja baterije HONOR uporablja več naprednih funkcij:

Inteligentno časovno načrtovanje uporabe procesorja: telefon inteligentno in dinamično prilagaja strategijo uporabe procesorskih jeder glede na uporabo. To pomaga ohranjati življenjsko dobo baterije.

Nadzor na ravni procesov aplikacij: Ko aplikacija ni več v uporabi, sistem HONOR 'zamrzne' proces, ki ga je ustvarila aplikacija. To pomaga zmanjšati porabo baterije tudi takrat, ko uporabnik aplikacije ne uporablja aktivno.

Pametna izbira omrežja: Telefoni izbirajo omrežja 4G/5G na podlagi lastnikove uporabe in tako zmanjšajo dodatno porabo energije. To pomaga pri zmanjševanju porabe baterije, ki jo povzročajo omrežno intenzivne dejavnosti.

Upravljanje s povečano porabo energije: Telefoni zaznavajo težave s porabo energije le, ko je zaslon ugasnjen. Če aplikacija porablja nerazumno veliko energije, bo HONOR-jev sistem uporabnika opozoril s pojavnim sporočilom. To uporabniku pomaga pri prepoznavanju aplikacij, ki morda porabljajo njegovo baterijo, in pri sprejemanju ukrepov za odpravo težav.

DXOMARK-ov strogi postopek testiranja je potrdil izjemno zmogljivost baterije HONOR Magic5 Lite. Laboratorijsko testiranje je vključevalo štiri preizkusne teste, ti so vključevali tipičen scenarij uporabe telefona, preizkus na prostem v gibanju, kalibriran test in test polnjenja. Preizkusi so bili izvedeni z uporabo robotov, ki posnemajo človeške geste. Ti so simulirali uporabo naprave v resničnem svetu, na enak način kot bi to naredil povprečen uporabnik. Rezultati so potrdili izjemno avtonomijo naprave HONOR Magic5 Lite, ki je zdržala več kot 3 polne dni zmerne uporabe, in izjemno učinkovitost med praznjenjem, zaradi česar je naprava postala glavna izbira potrošnikov, ki iščejo zanesljivo in visoko zmogljivo napravo.

Rezultati DXOMARK ob tipičnem scenariju uporabe telefona, 88 ur uporabe od 100 % do 0 % 

»Baterija pametnega telefona HONOR Magic5 Lite se je odlično odrezala  na testu avtonomije, saj je ob zmerni uporabi zdržala 74 ur. Poleg tega se je baterija tudi počasi praznila v vseh primerih uporabe, kar nakazuje, da so se inženirji res potrudili pri optimizaciji delovanja,« je dejal Olivier Simon, namestnik tehničnega direktorja  v oddelku za baterije DXOMARK.

Poraba energije in raven baterije, ko je telefon napolnjen

  

Kako je izdelan prepogljiv mobilni telefon?

Vas zanima, kako izgleda notranjost mobilnika? Znani vplivnež Zack je na svojem YouTube kanalu, imenovanem JerryRigEverything, razstavil najnovejši premijski, prepogljiv pametni telefon HONOR Magic Vs, in tako razkril več informacij o sami napravi ter podrobno opisal notranje dele tega edinstvenega zložljivega telefona.

Več o razstavljanju telefona HONOR Magic Vs si lahko pogledate tukaj:

MqJp-hkOfLg

Revolucionaren sistem tečajev, tanek dizajn, visoka stopnja vzdržljivosti, izjemno močna baterija in majhna teža naprave so osnovne lastnosti tega zmogljivega telefona, ki je glede na te funkcije daleč pred konkurenco. HONOR Magic Vs v sebi skriva tudi številne zanimivosti in novosti na področju materialov in tehnoloških rešitev ter oblikovanja.

Raziskovalna in razvojna ekipa HONOR je posebno pozornost namenila tehnologiji zložljivih tečajev. Uspeli so doseči tankost naprave in obenem zadostiti radiju, ki ga zahteva še varen upogib zaslona. Zaradi inovativne tehnologije tečajev v obliki kapljice vode ima naprava zelo širok notranji zaslon, ki nima vrzeli, in tako rešuje številne težave, s katerimi so se telefoni z zložljivim zaslonom srečevali do zdaj.

Tehnološki navdušenci, ki radi odkrivajo nove stvari, in si želijo videti, kaj se skriva v notranjosti naprave, bodo zagotovo uživali v tem videu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji