Oglasno sporočilo
Objavljeno: 3.9.2022

HONOR 70 zdaj tudi v Sloveniji!

S svetovno inovacijo do popolnega vloga

Na slovenski trg prihaja pametni telefon HONOR 70, zadnji iz njihove premijske serije N. Eleganten HONOR 70 navdušuje z občudovanja vrednim sistemom kamer in inovativnimi rešitvami za vse zaprisežene vlogerje in foto navdušence!  

Inovacija se imenuje snemalni način ‘Solo Cut’

Potrebovali jo boste, če želite posneti popoln vlog – gre za nov snemalni način, ki ga HONOR uvaja kot prvi v industriji. V video posnetku lahko izberete eno osebo izmed mnogih (Solo Cut Mode), ki je v središču pozornosti, hkrati pa snemate skupinski video (Person Autofocus Tracking Technology)  s full view zaslonom – ta snemalni način bo še kako razveselil vsebinske kreativce, ki si za svojo zgodbo izberejo enega junaka. S funkcijo ‘Seamless Focus Switch’ uporabniki lahko zamenjajo osebo oziroma snemalni način v videu z enim dotikom na zaslonu, kar omogoča več svobode in ustvarjalnosti pri vloganju.  

Po predstavitvi snemanja več hkratnih videoposnetkov je HONOR prepoznal še en trn v peti vlogerjev – nezmožnost zajeti celotno okolico in hkrati izpostaviti določeno osebo. Kot rešitev HONOR predstavlja način Solo Cut, inovacijo, ki omogoča hkratno ustvarjanje skupinskega videoposnetka in portretnega vloga, ki v ospredje postavi določeno osebo.

Način Solo Cut uporablja tehnologiji ponovne identifikacije in časovnega sledenja osebe. Za razliko od prepoznavanja obraza tehnologija ponovne identifikacije prepozna in analizira več kot 10 značilnosti kot so npr. obraz, lasje, oblačila in drža, da prepozna osebo v ospredju. Ko se oseba premakne, tehnologija časovnega sledenja izvede primerjavo človeških lastnosti v realnem času ter ji pametno sledi in jo izostri.

Način Solo Cut lahko ustvari dva videa visoke ločljivosti 1080P s 30 sličicami na sekundo hkrati. Za ustvarjanje teh videoposnetkov je bila funkciji snemanja dvojnega videa dodana vrsta naprednih algoritmov, vključno z zaznavanjem, sledenjem in prepoznavanjem oseb, obrezovanjem s samodejnim ostrenjem, učinkom dvojne lepote in dvojno stabilizacijo slike.

Katere so prednosti načina Solo Cut?

Način Solo Cut uporablja napredne funkcije umetne inteligence za prepoznavanje in sledenje.

Prepoznava uporabnikov:

HONOR 70 se ponaša z izjemnimi zmogljivostmi prepoznavanja, ki temeljijo na umetni inteligenci. Poleg prepoznavanja ciljnega motiva med snemanjem videoposnetka lahko nadaljuje s sledenjem, ko oseba zapusti okvir in se vrne vanj.

Da bi prepoznal zaplete scenarije, HONOR 70 zajema različne slikovne podatke, zajete vzorce pa prepoznavajo napredni algoritmi.

Sledenje uporabnikom:

Ko se oseba obrne proti kameri ali stran od nje, HONOR 70 uporabi zbrane informacije o značilnosti gibanja osebe za sledenje v realnem času.

Napredni algoritem časovnega sledenja beleži značilnosti gibanja osebe in načrtuje strukturo videa na podlagi njenega obnašanja.

Olepšanje uporabnikov:

HONOR 70 lahko ustvari dvojno video vsebino ločljivosti 1080P z lepotnimi učinki v načinu Solo Cut.

Z algoritmi za zaznavanje človeka, sledenje, prepoznavanje, obrezovanje s samodejnim ostrenjem in učinkom dvojne lepote predstavlja način Solo Cut velik izziv, zato HONOR 70 uporablja napredne rešitve za uravnoteženje obremenitve procesorja in porabo energije pri snemanju videa.

Svetovni debi tudi za kamero z najnovejšim in najboljšim IMX800 slikovnim senzorjem

HONOR 70 je za čim boljšo fotografsko izkušnjo v svojem razredu poskrbel z dvojno glavno kamero in vanjo vgradil najboljši senzor na trgu ta hip – Sonyjev IMX800.

V čem so prednosti slikovnega senzorja IMX800?

Velikost senzorja:

IMX800 je 1/1,49-palčni slikovni senzor z ločljivostjo 54 milijonov pik MP in združevanjem slikovnih pik 4 v 1 za enakovredno velikost slikovnih pik 2,0 μm. Za primerjavo, iPhone13 uporablja 1/1,88-palčni slikovni senzor z ločljivostjo 12 milijonov pik in velikostjo pike 1,7 μm.

Območje slikovnega senzorja IMX800 je za 55 % večje od glavne kamere iPhone13, kar HONOR 70 omogoča, da zajame več svetlobe in ustvari jasnejše slike (Opomba: 54 milijonov pik je parameter slikovnih pik kamere. Ločljivost fotografije in vidno polje se lahko razlikujejo zaradi različnih načinov fotografiranja.)

Samodejno ostrenje vseh slikovnih pik:

S podporo samodejnega ostrenje vseh slikovnih pik ima slikovni senzor IMX800 za 12,5 % več enot za to funkcijo kot glavni senzor kamere iPhone13.

Poleg tega HONOR 70 ponuja ultra širokokotno in makro glavno kamero s 50 milijonov pik z zaslonko f/2,2, ki podpira samodejno ostrenje.

Opremljena z vidnim kotom 122°, ultra široka in makro glavna kamera HONOR 70 podpira funkcijo AI Macro Switch. Ko uporabnik zajame predmet na razdalji 10 cm (velja samo za fotografije), glavna kamera IMX800 Super Sensing samodejno preklopi na ultra širokokotno in makro glavno kamero z aktiviranim načinom Super Macro, kar zmanjša razdaljo ostrenja na 2,5 cm (minimalna oddaljenost ostrenja) za prikaz fascinantnih podrobnosti v bližnjih posnetkih. (Opomba: ta funkcija je na voljo le, če je vklopljen način »AI Photography«. Funkcija AI Macro Switch ni podprta pri slabih svetlobnih pogojih.)

HONOR 70 že s prvo nagrado

HONOR 70 je opremljen z mobilno platformo Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G, poganja pa ga edinstvena tehnologija pospeševanja grafičnih zmogljivosti GPU Turbo X in OS Turbo X, ki zagotavljata izjemne zmogljivosti tudi med intenzivnim igranjem mobilnih iger oziroma pripravljanjem vlogov.

Je prvi mobilnik iz serije N, ki ga poganja najnovejši uporabniški vmesnik HONOR Magic UI 6.1 z operacijskim sistemom Android 12.

Da je pametni telefon HONOR 70 odličen telefon, s top uporabniško izkušnjo, so prepoznali tudi v združenju EISA (sestavlja ga 60 tehnoloških revij in spletnih portalov iz 29 držav, vsako leto podeljuje priznanja iz sveta zvoka in slike), ki so omenjenemu telefonu namenili nagrado EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 (Nagrada najboljši nakup pametnega telefona 2022 – 2023). Nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) veljajo za eno največjih priznanj v avdio- in videoindustriji, zadnja leta pa tudi na področju mobilnih naprav.

Cena in dostopnost

Za današnjo generacijo uporabnikov, z izoblikovanim modnim stilom, je telefon HONOR 70 v Sloveniji na voljo v dveh barvah: črni (Midnight Black) in zeleni (Emerald Green).

HONOR 70 bo od 3. 9. 2022 na voljo tudi v Sloveniji po priporočeni ceni 599 EUR (verzija: 8 GB+128 GB). V svojo ponudbo so ga uvrstili vsi trije največji slovenski mobilni operaterji – A1 Slovenija in Telemach in še pred koncem septembra Telekom Slovenije.

Več o telefonu HONOR 70 si lahko preberete tu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji