Objavljeno: 29.1.2003

Hermes SoftLab ponovno izbran za elektronsko davčno poslovanje

Iz Davčne uprave Republike Slovenije (DURS) so sporočili, da so na že tretjem javnem razpisu za izbiro izvajalca za postavitev sistema elektronskega davčnega poslovanja izbrali Hermes SoftLab. Podjetje so izbrali že na prejšnjih dveh razpisih, prvič predlani, drugič pa avgusta lani, a so ostala podjetja obe DURS-evi odločitvi vložila pritožbe in uspela.

Na razpis se je prijavilo pet podjetij in sicer poleg že omenjenega Hermes SoftLaba še SRC.SI, Halcom Informatika, Select Technology in ITS Intertrade Sistemi. Vseh pet podjetij je v Sloveniji precej renomiranih in imajo za seboj že precej izkušenj z velikimi projekti, večina med njimi tudi z državno upravo. Na prvem razpisu je DURS-ova komisija spoznala vse vloge za neveljavne, a kljub temu izbrala Hermes SoftLab, po razveljavitvi prvega razpisa, pa je na drugem kot veljavni spoznala vlogi Hermes SoftLaba in Select Technology. Vlogo Halcom Informatike je zavrnila kot neveljavno zaradi tega, ker naj bi Halcomov podizvajalec IBM ne imel plačanega davka na dodano vrednost. Kljub temu, da naj bi Davčna uprava najbolje poznala svoje zakone, je državna revizijska komisija ugotovila, da ima IBM Slovenija urejeno celotno davčno poslovanje, zaradi česar so morali javni razpis ponoviti in upoštevati vlogo Halcom Informatike.

To pot so, kot razlaga direktor DURS-a Stojan Grilj, podrobneje preučili vlogo Halcom Informatike in ugotovili, da podjetje v vlogi ne izpolnjuje tehničnih zahtev, ki so jih opredelili v razpisni dokumentaciji, zaradi česar so jih ponovno zavrnili in ponovno izbrali Hermes SoftLab za izvajalca vzpostavitve elektronskega davčnega poslovanja.

http://www.gov.si/durs

http://www.hermes.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji