Objavljeno: 5.11.2013

Googlova skrivnostna barka buri domišljijo

 Tovorna barka, ki jo je (najverjetneje) Google zasidral v zalivu pred San Francisom, sproža številna ugibanja o njeni namembnosti. Gre za skladišča očal Google Glass, vesoljsko dvigalo ali plavajoči podatkovni center?

 Pravzaprav ni še niti potrjeno, da za projektom stoji Google, a podjetje je v bližini pravkar odprlo svojo trgovino in ogromen hangar, ki ga na barki gradijo iz ladijskih zabojnikov, daje slutiti, da bi lahko šlo za nekakšno skladišče. Poleg tega so pristaniške oblasti sprva potrdile, da je zadeva povezana s spletnim velikanom, a so izjavo kasneje hlastno umaknile, s pojasnilom, da so morali podpisati t. i. sporazum NDA (Non-Disclosure Agreement), ki jim preprečuje komunikacijo z javnostjo. Drug indic je dejstvo, da so se pri Googlu na prav vsa vprašanja v zvezi z barko zavili v neprebojni molk.

Spletna stavnica PaddyPower pa že zbira vplačila za različne možnosti; največ podpore,  v razmerju 11 proti 10, ima trenutno ideja o plavajočem podatkovnem centru, ki ni nemogoča, saj je Google lastnik patenta za takšen projekt.  S 3 proti 1 sledi ideja, da gre za testno platformo Projekta Loon, to je Googlov preizkusni projekt mreže balonov, letečih v stratosferi (na višini okoli 20 km), s katerimi bi v splet povezali odročna področja našega planeta. Projekt so s petdesetimi baloni poleti že uspešno preizkusili na Novi Zelandiji, Google pa upa, da bo čez nekaj let okoli zemlje krožilo na tisoče takih plovil.

Še najbolj ob strani je ideja, da gre za plavajočo ploščad, na kateri naj bi preizkusili vesoljsko dvigalo in tista, da na njej razvijajo programsko opremo za vozila brez voznikov.

Začuda pa med srečelovci nima prav veliko podpore dokaj verjetna teorija, da je barka povezana z Googlovimi x projekti - med katere sodijo tudi očala Google Glass . Je pa prav ta teorija trenutno najbolj  priljubljena v medijih, saj je o tem poročala lokalna TV postaja KPIX, ki je barko razglasila za luksuzni plavajoči razstaviščno-promocijski center, namenjen predstavitvam Googlovih gadgetov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji