Google ukinja sinhronizacijo storitev Drive in Photos

Objavljeno: 13.6.2019 08:00 | Teme: google, Drive, oblak

Google spreminja delovanje oblačnih storitev Drive in Photos in ukinja samodejno sinhronizacijo fotografij in video posnetkov med njima.

Fotografije, shranjene v oblačno shrambo Google Drive, so se doslej samodejno prenesle tudi v spletni album Photos in obratno. Ker naj bi samodejna sinhronizacija oblačnih storitev uporabnikom povzročala glavobole, jo bo Google 10. julija ukinil. Še vedno ostaja uvoz datotek iz shrambe Drive v Photos z opcijo Upload from Drive, medtem ko neposredne povezave v nasprotni smeri ni.

V vsakem primeru bodo fotografije in video posnetki na obeh storitvah ločeni, kar pomeni, da urejanje / brisanje na eni strani ne bo vplivalo na drugo. Hkrati bo enaka fotografija v izvirni kakovosti v obeh storitvah štela dvojno, medtem ko je bila sinhronizacija varčnejša z oblačnim prostorom. Največ preglavic bodo zaradi spremembe režima imeli uporabniki prenosnikov Chromebook, ki prisegajo na raziskovalca Files. Slednji je omogočal priročno urejanje oblačne zbirke Photos neposredno v programu, če je bila sinhronizacija z vgrajeno shrambo Drive aktivna.

Google uporabnikom, ki izdelke redno shranjujejo v obe storitvi, priporoča orodje Backup and Sync Tool. Orodje jim bo olajšalo prenos na obe storitvi in preneseno vsebino od zakupljenega oblačnega prostora odštelo zgolj enkrat. Še vedno pa bosta datoteki v oblaku popolnoma ločeni.

Google

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki