Objavljeno: 24.6.2014 01:00

Google tudi kot registrator in prodajalec internetnih domen

Vse kaže, da se bo Google kmalu lotil tudi trgovanja z domenskimi imeni. V javnost je prišla informacija o novi storitvi Google Domains, ki je trenutno v zaprti preizkusni fazi, dosegljiva le na povabilo. Če se bo Google odločil ponuditi tudi to storitev, so bo najbrž zaradi svojega položaja in vpliva zavihtel na vrh tudi na tem področju, kjer sicer uspevajo manjši ponudniki, denimo GoDaddy in eNom.

Google je sicer tudi doslej v svojih storitvah omogočal registracijo internetnih domen, vendar so jih uporabniki dejansko kupili pri drugih ponudnikih, s katerimi je imel Google poslovni dogovor. Z novo storitvijo naj bi v svojem imenu dopolnili tudi ta del.

Google na spletni strani navaja še nekaj dobrot, če se kupci odločijo zanje. Registracija zasebnih domen naj bi bila brez dodatnih stroškov, brezplačno bodo nudili do 100 poddomen, obenem bodo nudili tudi možnost izdelave do 100 vzdevkov (alias) za elektronske nalove. Obljubljajo poenostavljen postopek nakupa in prodaje domenskih imen, preprosta orodja za upravljanje in dostop do nekaterih novih vrhnjih domen (recimo .photography), ki bodo kmalu na voljo.

Seveda bo vse skupaj gostovano na Googlovi mogočni infrastrukturi, kar bo najbrž pri uporabnikih ustvarilo večje zaupanje do storitve, kot drugod. Trenutno še ni znano, kdaj bo Google storitev Domains odprl za širšo javnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji