Objavljeno: 7.10.2006

Google kupuje YouTube?

Google se sodeč po pisanju časnika Wall Street Journal pogaja o prevzemu priljubljenega ponudnika storitev izmenjave videoposnetkov YouTube. Vrednost posla naj bi znašala 1,6 milijarde dolarjev, vendar so zaenkrat pogajanja še v polnem teku, tako da utegne priti do večjih sprememb ali celo propada posla. Tako YouTube kot Google zaenkrat ne dajeta nobenih izjav.

Po zadnjih raziskavah naj bi v avgustu YouTube zabeležil 46 odstotkov vseh obiskov na ameriških spletnih straneh za izmenjavo videoposnetkov, MySpace 23, Google Video pa 10. Vsak dan si uporabniki YouTuba ogledajo 100 milijonov videoposnetkov, 65 tisoč pa jih na novo prenesejo na strežnike, kar je zgovoren podatek o priljubljenosti storitve in upravičenosti prevzema.

YouTubova priljubljenost gotovo izvira iz preprostosti uporabe, saj je kot eden izmed prvih omogočil predvajanje videoposnetkov, za katerega potrebujemo le brskalnik in vstavek Flash. Google pa bi v primeru prevzema YouTuba naredil izjemo, saj praviloma kupuje manjša podjetja, kot so Pyra Labs (Blogger), Picasa in Keyhole (satelitske slike za Google Maps in Google Earth).

www.youtube.com

www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji