Objavljeno: 12.12.2008

Google Chrome ni več beta

Google je presenetljivo hitro zaključil z razvojem in objavil prvo končno različico spletnega brskalnika Chrome, ki ga je po oceni proizvajalca k sebi doslej preneslo že več kot 10 milijonov uporabnikov. Za razliko od mnogih storitev, ki so v razvojni fazi mesece ali celo leta, je Google z razvojem brskalnika zaključil v manj kot 100 dneh po prvi javni predstavitvi.

Končna različica prinaša kar nekaj sprememb in izboljšav, zlasti na področju kakovosti in zanesljivosti predvajanja zvočnih in video posnetkov. Končni brskalnik je tudi kar nekaj hitrejši, saj je v končni podobi kar 1,4- do 1,5-krat hitrejši od prve javno objavljene kode. Dodelali so tudi orodja za zaznamke, ki bolje delajo z velikimi seznami, prav tako pa so izboljšali možnosti pri uvozu in izvozu zaznamkov. Nazadnje je urejena še orodjarna, kjer so denimo vse nastavitve s področja varnosti in zasebnosti na enem mestu.

Kljub temu, da je Google zaključil prvo različico brskalnika Chrome, pospešeno delajo na drugih različicah in izboljšavah. Prva prioriteta so podpora za dodatke brskalnika (po zgledu Firefoxa) ter različice brskalnika za Mac OS in Linux. V pripravi so še orodje za samodejno izpolnjevanje obrazcev ter boljšo podporo za dovode RSS.

http://www.google.com/chrome

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji