Objavljeno: 5.12.2001

Google bo uporabnikom dodelil glasovalno pravico

Najpopularnejši spletni iskalnik Google bo v boju za čim bolj točne rezultate iskanja za pomoč prosil tudi uporabnike. Trenutno Googlov iskalnik temelji na lastnih programih in protokolih, ki strani iščejo in po raznih načinih določajo pomembnost posamezne spletne strani v iskalnem nizu.

Vendar pa se pri tem, podobno kot vsi ostali iskalniki, soočajo z ukanami upravljavcev spletnih strani, ki si seveda želijo čim višje rangiranje v iskalnikih, saj bi s tem dosegli tudi čim večji obisk. Za to obstaja mnogo trikov, med katerimi je najbolj preprost ustvarjanje večjega števila spletnih strani, ki vsebujejo povezave na strani, ki jih želimo propagirati, saj iskalnik namreč strani na katere vodi večje število povezav postavi višje na lestvici zadetkov.

Čeprav ima Google večje število varovalk, ki preprečujejo takšno samopropagiranje, se očitno vseeno ne zanaša več zgolj na tehnologijo, saj bo sedaj omogočil vsem uporabnikom glasovanje glede tega, če jim je najdena spletna stran všeč ali ne. Analitiki niso najbolj navdušeni nad Googlovo potezo, saj menijo, da omogoča še več zlorab. Pri Googlu so drugačnega mnenja in razlagajo, da ti rezultati ne bodo avtomatsko vplivali na uvrstitve spletnih strani, temveč bodo zgolj nudili dodatne informacije pri rangiranju.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji