Objavljeno: 12.2.2010

Google bo gradil optična omrežja

Videti je, da za Google ni področja na področju računalniške tehnologije, za katerega ne bi imeli ambicij in načrtov. Dan za tem, ko so najavili svoj vstop v svet socialnih omrežij s storitvijo Buzz, so najavili še nakup iskalnika za socialna omrežja Aardvark, predvsem pa namero, da bodo v ZDA izgradili, za zdaj uradno le eksperimentalno, optična omrežja, ki bodo na dom pripeljala internetne s hitrostjo kar 1 Gb/s.

Google trdi, da bodo začeli "skromno", z le nekaj izbranimi lokacijami in tja do 50.000 uporabniki. Zanimivo bo spremljati odziv, saj bodo lokacije izbrali na podlagi predlogov javnosti, prijave spremljajo do konca marca. Kaj lahko se zgodi, da bo povpraševanja več, kot bi pričakovali. V drugi fazi naj bi število lokaciji razširili in s tem tudi povečali kapaciteto omrežij na okoli 500.000 uporabnikov.

Cena storitve še ni določena, je pa znano, katere eksperimente namerava narediti Google z graditvijo omrežij v lastni režiji. V prvi vrsti bodo spodbudili razvijalce k razvoju nove generacije "killer" spletnih storitev, ki bodo delovale pri zelo veliki internetni prepustnosti. Poleg tega naj bi ob graditvi razvili nove načine postavljanja optičnih omrežij, ki bodo menda inovativni, hitrejši in cenejši. Nazadnje pa bodo držali besedo dano pred časom in omrežja pustili "odprta", saj na bi na optiki uporabniki lahko izbirali različne ponudnike storitev.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji