Objavljeno: 10.2.2000

GlobalOne je postal francoski

Globalna telekomunikacijska zaveza GlobalOne, ki so jo oblikovali Deutsche Telekom, France Telecom in ameriški Sprint, ima novega lastnika. Po izstopu ameriškega Sprinta je tudi Deutsche Telekom prodal svoj delež in je sedaj izključni lastnik France Telecom. GlobalOne je od začetka ponujal telekomunikacijske storitve predvsem velikim poslovnim strankam, med katerimi so UPS, Coca Cola, Hewlett Packard in Nortel Networks.

Ugibanja o prihodnosti operaterja GlobalOne so se začela po močni ohladitvi odnosov med nemškim in francoskim partnerjem zaradi nemške vpletenosti v prodajo italijanskega Telecoma brez predhodnega posvetovanja s francoskim partnerjem.

Prevzem operaterja GlobalOne se ujema z mednarodno strategijo Francozov: postati vodilni panevropski operater običajne in mobilne telefonije ter interneta. Francozi želijo tudi okrepiti svojo navzočnost na trgih, ki se šele razvijajo, in od katerih si veliko obetajo. France Telecom si mora priskrbeti še ustrezna dovoljenja, po prevzemu pa načrtujejo uporabo blagovne znamke GlobalOne in izkoriščanje povezave s podatkovnim oddelkom matičnega podjetja.

http://www.global-one.net

http://www.francetelecom.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji