Objavljeno: 20.4.2020 11:15

Galaxy S20 s slabimi prodajnimi rezultati

Koronavirus je močno načel marsikatero industrijo, svetovni trg pametnih telefonov naj bi se skrčil za okoli 30%, v Sloveniji naj bi po neuradnih podatkih v zadnjem mesecu zabeležili okoli 70% nižjo prodajo telefonov.

Med večjimi padci velja omeniti tudi prodajo Samsungove nove serije S20 – v domači Južni Koreji naj bi jih prodali le okoli 60 odstotkov količine predhodnikov, torej S10, v istem časovnem obdobju. Naprave Galaxy S20 so predstavili februarja, prodaja pa je stekla konec marca, torej ravno v glavnem razmahu koronavirusa (vsaj v Evropi, pa tudi v Južni Koreji). Samsung sicer omenja, da naj bi bila prodaja okoli 80% prodaje predhodnika, uradnih prodajnih številk pa še niso objavili.

Kot rečeno naj bi bil padec prodaje telefonov pri nas kar velik, kar je razumljivo, saj je večina prodajaln (sploh pa prodajalne naših operaterjev) zaprtih. Spletne trgovine sicer delajo s polno paro, a se pri nas večina uporabnikov odloči za nakup telefona z vezavo. Takih naj bi bilo okoli 90%, sploh pri dražjih telefonih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji