Objavljeno: 7.7.2010

Firefox 4.0 Beta 1 začenja zbirati povratne informacije

Četrta velika različica Firefoxa bo prinesla velike spremembe na vseh področjih od uporabniškega vmesnika do podprtih spletnih tehnologij, kar je pričakovan odziv Mozille na pestro tekmo spletnih brskalnikov v zadnjem obdobju.

Firefox 4 Beta 1 je sicer šele prva v seriji razvojnih različic beta, ki bodo izhajale vsaka dva do tri tedne, zato lahko pričakujemo še precej novosti.

Razvijalci želijo povratne informacije zbirati še bolj aktivno kot običajno, zato je v zgornjem desnem kotu brskalnika na voljo posebna razširitev za neposredno sporočanje napak in izboljšav Mozilli. Poleg tega brskalnik zbira tudi nekatere podatke o uporabnikovih navadah, seveda brez kočljivih kot so npr. obiskane spletne strani.

Največja sprememba za uporabnike sistema Windows je nov uporabniški vmesnik z zavihki na vrhu in zgolj enim gumbom Firefox namesto menija v različicah Vista in 7. Uporabniki Linuxa in Mac OS X bodo spremenjen vmesnik dobili v eni izmed prihodnjih različic beta.

Med ostalimi novostmi najdemo novega upravitelja dodatkov in vtičnikov ter podporo visoki ločjivosti v videu HTML5 s strojnim pospeševanjem in zapisu WebM. Okrepljena je zasebnost uporabnikov, prva razvojna različica pa predstavlja tudi prvi korak Mozille k občutnemu skrajševanju časa zagona brskalnika in nalaganja spletnih strani.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/features/

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/technology/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji