Objavljeno: 23.2.2023 13:00

Evropska komisija svojim uslužbencem prepovedala uporabo TikToka

Pristojni direktorat Evropske komisije je danes uslužbence te institucije pozval, naj s svojih službenih in osebnih naprav odstranijo aplikacijo TikTok. Komisija se je za to odločila zaradi pomislekov glede varnosti podatkov.

Zahteva za odstranitev aplikacije TikTok, ki je v kitajski lasti, je bila danes zjutraj poslana uradnikom komisije po elektronski pošti.

"Za zaščito podatkov in povečanje njene kibernetske varnosti se je pristojni operativni organ znotraj komisije odločil začasno ukiniti aplikacijo TikTok na poslovnih in osebnih napravah, vključenih v mobilne storitve komisije," vsebino sporočila povzema Euractiv.

Uslužbence so pozvali, naj to storijo čim prej oz. najkasneje do 15. marca. Tistim, ki tega ne bodo naredili, bodo onemogočili uporabo službene e-pošte in aplikacije Skype.

TikTok je novembra lani priznal, da je na sedežu podjetja mogoče dostopati do osebnih podatkov uporabnikov po vsem svetu. Priznanje je sledilo razkritju ameriške revije Forbes, da naj bi se aplikacija uporabljala za vohunjenje za novinarji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji