Objavljeno: 17.11.2010

Eric Schmidt pokazal Nexus S

Prvi mož Google Eric Schmidt je na konferenci Web 2.0 Summit predstavil doslej "neznani mobilni telefon znanega izdelovalca", ki je po prepričanju poznavalcev Nexus S, torej naslednji uraden Googlov telefon.

Identiteta in izdelovalec telefona ostajata uradno neznana, saj je bila naprava namerno zakrita, najverjetneje pa gre za naslednika Samsungovega modela Galaxy S, ki ima pred konkurenti prednost predvsem v izredno tankih zaslonih Super AMOLED. Izvršni direktor Google ni želel razkriti kdaj lahko telefon pričakujemo na prodajnih policah.

Omenil pa je, da bo morebitnega naslednika modela Google Nexus One, ki povsem ustreza pred nekaj tedni pobeglim fotografijam, poganjal operacijski sistem Android 2.3 (Gingerbread), le-tega pa lahko pričakujemo čez nekaj tednov.

Pomembna novost telefonov z operacijskim sistemom Gingerbread bodo vgrajeni čipi NFC (Near Field Communications) za brezstično izmenjavo informacij, kar bodo s pridom izkoriščale predvsem prodajalne kot nadomestilo za plačilne kartice.

www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji