Objavljeno: 10.7.2000

Eon prevzel Parsek

Z investicijo 330 milijonov tolarjev je Eon prevzel večinski delež družbe Parsek. S tem dejanjem je nastala nova skupina EON Group.

Eon, ponudnik transakcijske tehnologije Open Market, in Parsek, podjetje za razvoj internetnih rešitev, sta sklenila dolgoročno poslovno navezo. Eon, ki je v aprila letos pridobil investicijo sklada EMP, je z začetno investicijo 330 milijonov tolarjev prevzel 76-odstotni delež družbe Parsek.

Eon upravlja z dvema pomembnima slovenskima dverema, internetnim imenikom Matkurjo in dvermi (portalom) Eon.si, ima pa tudi 10-odstotni delež v družbi Telemach. Parsek razvija spletne tehnologije in orodja za zahtevne internetne projekte, kot je večpredstavna interaktivna spletne programska oprema (Renault Slovenija in Kanal A), korporativni spletni sistemi (Luka Koper), intranetni komunikacijski sistemi (Revoz), ISP tehnologije (S5.net, Sint.net) in spletne raziskave (rSOS, Gospodarski Vestnik). V zadnjih 12 mesecih je ustvaril približno 50 milijonov tolarjev prihodkov, letos pa načrtuje vsaj štirikratno rast.

www.eon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji