Objavljeno: 6.6.2000

eBrokers in Centralna borzno posredniška družba združujeta poslovanje

Borzno posredniška družba eBrokers in Centralna borzno posredniška družba (CBPD) bosta s 1. julijem združili poslovanje. Družbi sta do sedaj ponujali različne storitve, vizija združitve pa je ponuditi najboljše od obeh in razviti nove storitve na področju novega gospodarstva.

S 1. julijem bo tako CBPD prenesla svoje poslovanje na eBrokers in obenem zagotovila 25,1 % osnovenega kapitala družbe. Osnovni kapital družbe eBrokers znaša 150 milijonov tolarjev, današnja vrednost pa dvakrat toliko. Novost združenega podjetja bodo storitve elektronskega poslovanja (e-trading), nastop na tujih trgih in nova celostna podoba. Prenovljene spletne strani bodo le korak na poti ustanavljanja skupnega podjetja za razvoj novih internet izdelkov.

eBrokers borzno posredniška družba d.d. obstaja od leta 1995, takrat še pod imenom BPD Eastbrokers borzno posredniška družba d.d. Na Ljubljanski borzi so prisotni od januarja 1996. Nudijo vse storitve, ki jih omogoča Zakon o trgu vrednostnih papirjev, specializirani pa so za upravljanje premoženja in opravljanje celovitih storitev za tuje investitorje. Ponosni so na zaupanje strank, ki se je v letu 1997 izkazalo z skoraj osemkratno rastjo sredstev. Družba eBrokers je članica mednarodne mreže podružnic sorodnih ustanov ameriške finančne korporacije Global Capital Partners Inc., ki so v vzhodni Evropi trenutno navzoče na Češkem in Poljskem. Matično podjetje zagotavlja mednarodno navzočnost in izmenjavo gospodarskih in poslovnih informacij, obenem pa vsem svojim podružnicam narekuje standarde poslovanje in izobrazbene strukture ameriške ustanove Securities and Exchange Comission.

CBPD je na Ljubljanski borzi že od leta 1992, od začetka leta 1997 pa so bili edina borzno posredniška hiša, ki komitentom Ljubljanske borze ob nižjih stroških ponuja storitev elektronskega borznega posredništva prek interneta. Prek interneta, natančneje storitve OBS (Osebni borzni sistem) Online in pripadajočega vmesnika, so do danes opravili več kakor 4 milijarde tolarjev prometa in več kakor 100 tisoč naročil. Ukvarjajo se še klasičnim posredovanjem in lastninskem prestrukturiranju, zlasti z prevzemi, obrambami pred prevzemi in menedžerskimi odkupi.

http://www.eastbrokers.si

http://www.centralbroker.com

http://www.ebrokers.si (v pripravi)

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji