Objavljeno: 16.4.2007

Dnevi slovenske informatike so se končali

Končalo se je 14. posvetovanje Dnevi Slovenske Informatike, ki ga vsako leto organizira Slovensko društvo Informatika. Na njem se je odvilo nekaj predavanj, razprav na okroglih mizah in zabavnih družabnih dogodkov, posvetovanja pa se je udeležilo več kot 400 udeležencev.

Posvet je potekal v štirih tematskih sekcijah - Informacijska družba, Operacijske raziskave, Sodobne informacijske tehnologije in arhitekture ter Management poslovnih procesov, zadnji dan pa sta potekali še dve tuji plenarni predavanji.

V dopoldanskem je dr. Branislav Rovan iz Univerze Comenius na Slovaškem predaval o informatiki kot znanosti, izobraževanju in praksi, Dr. Nello Scarabottolo iz Univerze v Milanu pa je predstavil rezultate projekta CampusOne in tega projekta na razširjenost ECDL znotraj italijanskih univerz.

Zadnji dan je prišel na vrsto tudi Študentski forum, v okviru katerega so bile podeljene nagrade za raziskovalne dosežke študentov slovenskih fakultet.

Prejeli so jih Jernej Zupanc (Avtomatizirana priprava podatkov na porazdeljeno podatkovno rudarjenje), Miha Borsellino, Vasja Sluga in Blaž Hočevar (Podatkovno rudarjenje na primeru podjetja Merkur) ter Damjan Kužnar (Analiza vetrovnega hrupa v vozilu z metodami strojnega učenja).

http://dsi2007.si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji