Objavljeno: 14.10.2008

Disney: Blu-ray bo presegel DVD v dveh letih

Družba Walt Disney je mnenja, da bomo uporabniki tehnologijo Blu-ray sprejeli veliko hitreje kot smo vse dosedanje. Danes najbolj priljubljene medije za distribucijo video vsebin, ploščke DVD, naj bi po prodajnih številkah ploščki Blu-ray presegli že leta 2010.

Nova generacija medijev ima na svoji strani poleg občutno višje kapacitete tudi več multimedijskih možnosti za ustvarjalce, te pa znamo najbolj ceniti potrošniki, saj mediji Blu-ray omogočajo večjo interakcijo vsebine z uporabnikom.

Dve leti je zelo kratek čas, če vemo, da danes na tržišču ZDA obstaja okoli 800 filmskih naslovov, ki so na voljo na ploščkih Blu-ray, medtem ko stroka ocenjuje, da je filmov na devedejih med 90 in 100 tisoč. Blu-ray je res premagal HD-DVD, sedaj pa se mora spopasti še z de-facto standardom na področju video distribucije – ploščki DVD.

Poleg filmskih studijev, ki bodo skrbeli za bogate vsebine, bodo največjo vlogo pri uveljavitvi Blu-ray ploščkov igrali proizvajalci strojne opreme, predvsem video predvajalnikov. Cene tovrstne opreme se iz meseca v mesec nižajo, v naslednjih nekaj mesecih pa naj bi se spustile le tik nad raven trenutnih cen DVD-predvajalnikov, kar bo po mnenju strokovnjakov povzročilo pravcati plaz nakupov nove opreme za domači kino.

http://corporate.disney.go.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji