Objavljeno: 6.12.2001

Diski - novejši, hitrejši, večji

Vsakih nekaj tednov vsaj eden izmed razvijalcev diskov najavi novo tehnologijo ali izboljšave, ki jim bo omogočile izdelavo vse zmogljivejših in hitrejših diskov kot smo si še pred kratkim mislili, da je mogoče.

Segate je tako najavil nov rekord v gostoti zapisa, s katero je zdaj mogoče doseči 125 GB na eno samo 3,5 palčno ploščo diska. Današnji diski imajo največjo gostoto zapisa okoli 40 GB na ploščo. Po napovedih podjetja naj bi prav njihova tehnologija že v bližnji prihodnosti omogočila še večji prodor naprav kot so digitalni video rekorderji (z diski) in internetnih sprejemnikov. Poleg te napovedi, so pri Segateu predstavili tudi najhitrejši disk doslej, model Cheetah X15-36LP, ki podpira najnovejši vmesnik Ultra320 SCSI.

Pri konkurenčnem Hitachiju so pred kratkim predstavili disk za strežnike s trenutno največjo velikostjo kar 147,8 GB, IBM pa model je prenovil družino Deskstar, kjer dosega velikosti 120 GB, pa tudi profesionalne diske velikosti >>le<< 36,7 GB, a hitrostjo vretnja kar 15 tisoč obratov na minuto.

http://www.segate.com

http://www.hitachi.co.jp

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji