Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.3.2023 15:39

Digitalna preobrazba

Digitalna doba, v katero smo ujeti, zahteva od slehernega analognega upornika njegov prispevek v digitalnem svetu in da se digitalno transformira.

Da na novo upodobi svojo predstavo o organizaciji, procesih, poslovnih odnosih in izkušnjo s sodelujočimi. Da sprejme organizacijsko kulturo, ki ustvarja pogoje za inovativnost in je naklonjena spremembam.

Digitizacija in digitalizacija

Prvi korak v dobo digitalne preobrazbe je digitizacija, kjer se dokumenti in informacije s papirja le preslikajo v digitalne podatkovne zbirke, procesi pa še vedno ostajajo nespremenjeni. Iskanje in posredovanje informacij sta na tej stopnji že veliko enostavnejša. Uporaba novih tehnologij se še zelo zgleduje po analognih principih, ki so za uporabnike, vajene analognih procesov, manj zastrašujoči.

Ko začnemo digitalne podatke uporabljati tako, da že uveljavljene postopke pri delu poenostavimo in postanemo učinkovitejši, potem govorimo o digitalizaciji. Ta pa še ne spreminja glavnih poslovnih procesov v organizaciji. Še vedno izvajamo iste korake kot prej na analogni način, vendar drugače: enostavneje, hitreje in učinkoviteje.

Nove digitalne tehnologije pa niso le izboljšale obstoječih načinov dela, ampak so tudi spodbudile razvoj povsem novih in inovativnih poslovnih procesov. Vse to je organizacijam na široko odprlo vrata v svet digitalne preobrazbe.

Digitalna preobrazba

Pri digitalni preobrazbi pa ne gre zgolj za nove tehnologije, ki jo omogočajo, ter za nove procese, ampak v veliki meri tudi za ljudi, ki so vanjo vpeti. Ko vse to troje združimo, govorimo o digitalni kulturi in o digitalnem načinu razmišljanja. Za digitalno preobrazbo in uvedbo številnih novosti v organizacijo potrebujemo podporo ljudi. Spremembe bodo podprli le, če bodo razumeli namen in jih novosti ne bo strah. Za uspešno digitalno preobrazbo moramo torej upravljati tudi strah. Zaposlene moramo znati navdušiti za spremembe, od pobudnikov digitalizacije se morajo navzeti predanosti projektu, primerno usposobljeni za delo z novimi tehnologijami morajo razumeti vizijo podjetja, v proces preobrazbe morajo biti aktivno vključeni in redno obveščeni o vseh aktivnostih ter spremembah. Učinkovito vodenje celotnega procesa digitalne preobrazbe pripomore, da zaposleni izstopijo iz svoje cone udobja in prepoznajo pomanjkljivosti v trenutnih procesih. Le tako obogateni in neobremenjeni se lahko potem osredotočajo na vse vidike svojega dela, poiščejo mogoče izboljšave ter prispevajo k dodani vrednosti v organizaciji.

Izbira pravega partnerja

V podjetju 3 Tav, d. o. o., vam pomagajo pri vaši digitalni preobrazbi. Visoko usposobljena ekipa sodelavcev s širokega področja znanj je razvila napredne rešitve, ki podpirajo vse segmente poslovanja podjetja in vpeljujejo v vaš poslovni sistem številne inovativne postopke dela.

Informacijski sistem, ki ga ponujajo, je zgrajen na mednarodno uveljavljeni platformi Vienna Advantage. Z namestitvijo pri uporabniku ali v oblaku je popolnoma prilagodljiv potrebam podjetja. Zaradi sodobnega uporabniškega vmesnika HTML5 in najnaprednejših informacijskih tehnologij deluje na vseh napravah ter operacijskih sistemih, centralna trgovina aplikacij pa omogoča enostavne posodobitve in dostop do posameznih rešitev znotraj sistema. Primeren je za vse industrijske panoge, še posebej pa za področje proizvodnje in množičnega fakturiranja (obračun komunalnih storitev, električne energije, plina ter ostalih energentov).

www.3tav.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji