Objavljeno: 17.5.2000

Digitalna denarnica

Podjetje Minds@Work je predstavilo zanimivo prenosno napravo, ki so jo poimenovali Digital Wallet (digitalna denarnica). V bistvu gre za specializiran računalnik, ki omogoča shranjevanje in dostop do velike količine podatkov na poti, zlasti v navezi s prenosnimi napravami, kot so digitalni fotoaparati, predvajalniki glasbe MP3, žepni in ročni računalniki ter druge naprave. Naprava Digital Wallet je nekoliko večja od ročnega računalnika, vgrajen pa ima prenosni disk z zmogljivostjo 6 GB.

Za krmiljenje in odčitavanje stanja je vgrajen zaslon LCD, na računalnik pa ga priključimo prek vmesnika USB. Poleg tega ima disk vgrajen čitalnik za kartice, v katerem lahko prebiramo pomnilniške kartice CompactFlash, SmartMedia, MMC (Multimedia Card), StrataFlash, Sony Memory Stick in IBM MicroDrive. S preprostim programom podatke s kartic hitro prekopiramo na disk (ali nasprotno) in s tem sprostimo prostor na razmeroma dragih karticah. Dela s parom akumulatorjev NiMH, ki jih lahko napolnim s priloženim polnilcem. Z enim polnjenjem proizvajalec navaja 200 minut avtonomije.

Digital Wallet je lahko zaradi velikega diska primeren tudi kot prenosni disk, kjer običajni nosilci niso dovolj veliki. V prodaji bo junija, tedaj pa bo znana tudi cena, ki bo po navedbah proizvajalca zelo konkurenčna.

http://www.mindsatwork.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji