Objavljeno: 10.4.2000

Deseta obletnica podjetja Repro

Podjetje Repro, eno vodilnih v informacijski tehnologiji v Sloveniji, je nedavno praznovalo deseto obletnico delovanja. Repro je zastopnik in distributer nekaterih velikih računalniških blagovnih znamk, kot so Epson, Cisco Systems, Autodesk, Fujitsu-Siemens, Eizo, Printronix in Roland DG. V minulih letih so močno vlagali v razvoj storitev, tako da imajo danes kakovostno tehnično pomoč za celoten prodajni program. Ker skrbijo za redno šolanje kadra, so se podali tudi v izobraževanje, recimo z izobraževanji s področja digitalne fotografije, ki so naletela na zelo ugoden odziv med slovenskimi fotografi, v zadnjem času pa so zelo popularna strokovna šolanja za delo s komunikacijsko opremo Cisco Systems.

Poslovanje podjetja je bilo v vseh teh desetih letih uspešno in dobičkonosno, kljub velikim in hitrim spremembam izdelkov in tehnologije ter velikosti in strukture trga. Repro so ustanovili leta 1990 z začetnim kapitalom 300.000 mark, lani pa je bila bilančna vrednost podjetja že 14 milijonov mark. V minulem letu so ustvarili za 27 milijonov mark prometa, kar je za 18 % več kakor v letu 1998. Neto dobiček je ob tem znašal skoraj 120 milijonov tolarjev. Začeli so z enajstimi zaposlenimi, zdaj pa v podjetju redno dela 38 delavcev ter nekaj pogodbeno zaposlenih.

Epson bo za zdaj kljub stalnemu zmanjševanju deleža v strukturi prometa, tudi v bodoče ostal nosilni program v poslovanju Repra. Nova tržna niša, v katero se nameravajo aktivneje usmeriti, so projektorji, saj vidijo ob vse nižjih cenah veliko možnosti. V letu 2000 bo verjetno na drugo mesto po prometu prišel Cisco Systems, za katerega predvidevajo, da bo v bodoče eden nosilnih programov v Repru. Ker zaradi nasičenosti tržišča in vedno cenejših izdelkov ni mogoče pričakovati večjega prihodka pri prodaji dosedanjega prodajnega programa, bodo v bodoče še povečali število prodajnih programov.

http://www.repro.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji