Objavljeno: 7.10.2006

Contribute 4

Adobe je predstavil četrto različico od Macromedije podedovanega spletnega orodja Contribute, ki je namenjeno predvsem pripravi spletnih vsebin. Glavna novost so vgrajene zmogljivosti za objavljanje vsebin na blogih (Blogger, Typepad in WordPress), poleg tega pa je poenoteno sodelovanje z Dreamweaverjem, v katerem razvijalci spletnih strani določajo območja, ki jih lahko spreminjajo uredniki, in podprto vstavljanje videoposnetkov Flash.

Uporabniki Contributa se z oblikovanjem in kodiranjem ne želijo ukvarjati. Namenjen je namreč predvsem ne-tehničnim uporabnikom, saj je za razliko od drugih orodij za upravljanje z vsebinami precej enostavnejši. Objava vsebin poteka tako, da uporabnik najprej izbere spletno stran, ki jo želi spremeniti ali dopolniti, nato s posebnim urejevalnikom uredi vsebino in jo na koncu objavi na spletnem strežniku.

Za uporabnike novejših Macov s procesorji Intel je pomemben podatek tudi ta, da bodo lahko Contribute še vedno uporabljali le s pomočjo emulatorja Rosette. Cena Adobe Contributa 4 znaša 150 dolarjev.

http://www.adobe.com/products/contribute/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji