Objavljeno: 15.10.2021 15:00 | Teme: windows, oblak, virtualizacija, spletna storitev

Citrix pripravlja konkurenta storitve Windows 365

Citrix se je odzval na Microsoftovo predstavitev virtualiziranega namizja, ki ga ponujajo pod tržno znamko Windows 365. Kot je znano, je prav Citrix bil med prvimi, ki je ponujal vizualizirana namizja, pogosto celo v zelo tesnem sodelovanju z družbo Microsoft. Toda poteza nekdanjega partnerja, ki je novo storitev izdelal povsem v lastni režiji, je družbo Citrix prisililo, da so pogledali drugam.

Zaradi tega so napovedali novo storitev DaaS (Dekstop-as-a-Service), kjer je partner nihče drug kot Google s svojim oblakom Google Cloud. Partnerja bosta torej ponudila virtualizirana namizja, seveda v prvi vrsti tista z okoljem Windows, ki bodo dostopna z odjemalcem prek Citrixovega protokola HDX. Poleg virtualiziranega namizja bo storitev podjetjem omogočala tudi virtualizacijo le določenih aplikacij, predvsem poslovnih, kjer je celo zaželeno, da uporabniki ne vidijo celotnega namizja.

Partnerstvo bo dostop do virtualiziranega namizja omogočalo tudi prek lahkih odjemalcev z operacijskim sistemom Google ChromeOS, s čimer merijo predvsem na podjetja, ki zaposlenim ne želijo dati v roke zmogljivejše opreme, kot je nujno. V ozadju nove storitve je menda kar nekaj naprednih tehnologij, ki bodo prvič uporabljene v takem scenariju rabe, kot so programsko definirana omrežja (SDN) in oblačni predpomnilniki za zagotavljanje čim večje odzivnosti tudi ob velikem številu uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji